La direcció general d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya no aprovarà el projecte de construcció de la torre a la ronda Barceló si les terrasses que s’hi preveuen construir no s’ajusten a la normativa vigent sobre edificabilitat. La comissió territorial d’Urbanisme de Barcelona també supedita l’aprovació del Pla de Millora Urbana d’aquest sector a l’establiment d’una reserva mínima de places d’aparcament. L’Ajuntament acceptarà aquestes modificacions i les incorporarà en un text refós que es podria portar a aprovació del ple municipal del mes de novembre, segons ha confirmat el regidor d’Urbanisme, Ramon Bassas. D’altra banda, Bassas desmenteix que aquesta suspensió tingui cap relació amb el projecte de requalificació urbanística de la zona de la ronda Barceló i de l’illa de Can Fàbregas i de Caralt, tal i com ha denunciat el grup municipal de la CUP. Segons Bassas, l’empresa promotora de la torre, Residencial Aurum, "ja té ganes de començar a construir".
La junta de govern local va aprovar provisionalment el passat mes de juny el Pla de Millora Urbana que ha de fer possible la construcció d’una torre de 25 plantes i 80 metres d’alçada a la part baixa de la ronda Barceló, a tocar de la NII. El projecte també preveu una plaça deprimida al nivell del futur pas soterrat que ha de connectar la ronda amb el Passeig Marítim i el port. L’aprovació definitiva a càrrec de la Generalitat de Catalunya és el darrer tràmit que ha de superar aquest document per donar llum verda a la construcció de la torre. Però aquesta aprovació no es farà efectiva fins que el consistori no adapti el document als requeriments de la direcció general d’Urbanisme. “Hi ha dues discrepàncies, una té a veure amb el còmput final de places d’aparcament i l’altra sobre la manera de tancar els balcons, que influeix en el còmput d’edificabilitat”, explica el regidor d’Urbanisme.
Crítiques de la CUP
En relació als aparcaments, es tracta d’incloure sis places més de les previstes originàriament al projecte, passant de 313 a 319. Pel que fa als cossos sortints, la generalitat adverteix que tal i com estan plantejats en el projecte, aquests computen de manera que fan augmentar l’edificabilitat i afegeixen uns 9000 metres de sostre als 18.7999 admès pel planejament vigent. En aquest sentit, el grup municipal de la CUP veu en aquest fet una mostra de “l’afany de construir més que no permet la legalitat vigent” del govern municipal al que acusa de dur a terme una "operació especulativa". D’altra banda, la CUP també està molesta perquè, segons afirmen, el govern no ha informat “d’aquesta incidència rellevant” als grups municipals. Bassas assegura que la resolució de la Generalitat va entrar el passat mes d’agost pel registre de l’Ajuntament, al qual tenen accés tots els grups.
Imatge virtual del projecte de la Ronda Barceló amb la torre al fons
Comentaris