El Consorci Sanitari del Maresme ha superat amb nota els objectius del Servei Català de la Salut per als àmbits de PADES, cures pal·liatives, UFISS geriàtrica i de cures pal·liatives, Hospital de dia i Equips d’Avaluació Integral Ambulatòria (EAIA). Així consta a l’Informe dels resultats de l’avaluació dels objectius del contracte sociosanitari 2011. Els equips PADES del Consorci Sanitari del Maresme, que ofereixen suport al final de la vida al domicili dels pacients, van visitar en un termini inferior a set dies els 151 pacients que ho van sol·licitar, i van realitzar una valoració multidimensional integral als 185 pacients amb un seguiment de més d’una setmana.
L’Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena va superar en 12 punts l’objectiu del 85% de famílies de pacients en situació terminal que reben l’oferta d’inclusió al programa d’atenció al dol, mentre que el requeriment de realitzar un pla d’atenció integral per al pacient i la seva família es va
situar 24 punts per sobre del 70% fixat.
En l’àmbit de les cures pal·liatives, el 95,35% de les altes es van comunicar a l’Equip d’Atenció Primària (EAP) en un termini mínim de dos dies d’antelació. En set de cada deu altes, el pacient va tenir una estada inferior a 20 dies. Les dues Unitats Funcionals Interdisciplinàries Sociosanitàries (UFISS) –unitats formades per metges, infermers i treballadors socials que assessoren els hospitals–, també van assolir els objectius.
En el cas de l’UFISS de cures pal·liatives, dels 577 pacients atesos amb seguiment de més de set dies, 561 van tenir una valoració multidimensional integral. El 92,24% de pacients amb dolor van presentar una millora, una fita que s’havia d’assolir en el 85% dels casos. Prop del 95% de les 737 interconsultes van tenir un temps màxim de resposta de 24 hores, uns 20 punts més del que exigia el CatSalut. El 94,4% dels pacients atesos per la UFISS geriàtrica en seguiment de més d’una setmana van rebre una valoració multidimensional integral. A 768 pacients dels 825 atesos se’ls va aplicar un sistema de diagnòstic precoç de delirium, un objectiu fixat en un 75% i que l’Hospital de Sant Jaume va superar en 19 punts. Finalment, el 93,7% de les interconsultes van ser respostes en un màxim de 24 hores.
Comentaris