-
-

S. F.

El Consorci Sanitari aposta per optimitzar recursos per reduir costos

Balanç positiu de l'any, on han crescut en nivell d'activitat i han millorat l'eficiència

El Consorci Sanitari del Maresme creu que poden fer esforços a l’hora de “guanyar eficiència” i “optimitzar recursos” per tal de retallar costos. Així ho ha explicat El seu president, Carles Manté, en explicar que no sabien com els podria afectar les retallades del govern. “Si tenim la capacitat de decidir com afrontar la retallada, preferiríem mirar aquests factors abans que la retallada de sous”. En aquest sentit, Manté ha recordat que el consorci fa “dos anys” que tenen els sous “congelats” i sense negociació col•lectiva des de 2008. El president del Consorci ha fet aquesta valoració durant el balanç de l’any que el centre fa cada dotze mesos i en la que s’exposen dades referents a tots els àmbits que toquen.

Manté també ha explicat que el futur l’afronten amb la intenció de seguir “creixent en complexitat, tenint presència en la docència i preparar noves inversions”, com poden ser consultes externes, gabinets de diagnosis o d’altres. “També comptem amb la Generalitat, no a curt termini, per l’ampliació de l’edifici”, ha dit, tot i que no es referia “en nombre de llits” sinó en gabinets “d’exploració, quiròfans o ampliar la UCI”. Fent un símil amb l’empresa privada, el president ha dit que si fossin una empresa haurien de regular “un 3% de la producció”, exemplificant així que la situació és lleugerament positiva en el Consorci tot i la crisi econòmica actual.

Entre les dades que confirmen l’increment de l’activitat del Consorci durant el 2009 hi ha la Inauguració del laboratori d’investigació de malalties hepàtiques i digestives inscrit a la xarxa CIBERehd, la posada en marxa del programa SAP ERP, la resolució de les idees del recinte Cabanelles, la remodelació i posada en marxa de la Unitat d’Hospitalització 6 i la propera inauguració del Centre de Dia de Salut Mental i Addiccions. A això se li suma l’increment d’activitat en l’atenció primària, en la que es van rebre 411.369 visites (7’1% més) a l’ABS Argentona, Cirera- Molins i Mataró Centre, que són els adscrits al Consorci.

Entre l’activitat creixent també es troba l’àmbit hospitalari, que va arribar a les 23.720 persones, el que suposa un 2’2% més respecte l’any passat. Una dada que també té en compte que l’estada mitjana es va reduir un 1’7% fins els 4’66 dies. Manté ho atribueix al fet d’haver atès a més gent “de manera més eficient”. En l’activitat quirúrgica hi ha un petit descens del 0’3%, mentre que en les urgències es va augmentar un 6’2% amb un total de 117.837 persones ateses. Tot i que el temps mitjà d’assistència s’ha reduït casi un 17%, està en tres hores i quinze minuts de mitjana. Manté ha facilitat també altres dades, com l’increment en hospitalització en temes referents a salut mental i addiccions (655, un 1’9% més) o la reducció d’activitat urgent en aquest sentit d’un 0’6% i un total de 3.511 persones.

En total, el consorci té 1.440 treballadors, un pressupost superior als 117 milions d’euros i la voluntat d’apostar per la docència de cara als estudis d’infermeria que es cursaran a partir de setembre al TecnoCampus. Segons Manté, la totalitat dels estudiants de primer d’aquest grau podran fer pràctiques al Consorci Sanitari del Maresme.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive