Reducció dràstica de la mortalitat a l'Hospital de Mataró per Covid. Foto. Jordi Pujolar
Reducció dràstica de la mortalitat a l'Hospital de Mataró per Covid. Foto. Jordi Pujolar

Descens dràstic de la mortalitat per Covid a l’Hospital de Mataró

Durant el mes de març han mort 21 pacients per Covid a l’hospital mataroní, una quarta part de les morts registrades al gener

Les restriccions imposades durant l’hivern, després de Nadal, i l’avenç massa lent però tot i així sostingut de les vacunacions, ha comportat una reducció dràstica de la mortalitat per Covid a l’Hospital de Mataró. El mes de març van morir 21 persones a causa del virus a l’hospital mataroní, respecte a les 56 del mes de febrer i les 85 del gener.

A data d’aquest dimarts, dia 6 d’abril, hi ha 37 persones ingressades per Covid a l’Hospital de Mataró, 22 de les quals a planta i 15 a l’UCI. Les dades són molt millors que les registrades a principis d’any, quan es van assolir rècords negatius (més de 200 ingressats, xifres fins i tot superiors al primer confinament), però cal tenir present que han crescut una mica en comparació a la setmana passada, quan hi havia 15 a planta i 13 a l’UCI.

La situació a la Unitat de Cures Intensives és preocupant ja que està molt plena (18 dels 22 llits actuals estan ocupats per malalts Covid, tot i que es pot ampliar temporalment en cas d’urgència) i s’espera que el nombre d’infectats augmenti després de la flexibilització de les restriccions de les darreres setmanes, que han desembocat en una Setmana Santa amb molta mobilitat i interacció social. Per contra, els hospitals com el de Mataró podran afrontar una possible quarta onada amb molts més recursos, ja que tots els professionals estan vacunats i, per tant, no hi haurà el reguitzell de baixes i confinaments preventius de metges i infermeres per Covid.

Sigui com sigui, durant el mes de març les defuncions han descendit d’una manera molt notable. Al març hi ha hagut un 75,3% menys de morts que al gener, i un 62,5% menys que al febrer. En els sis primers dies d’abril hi ha hagut tan sols una defunció, així que la progressió segueix en descens.

La reducció de la mortalitat és una conseqüència esperable, per una banda, de les dures restriccions aplicades després de Nadal, que han comportat una disminució dels desplaçaments i de la interacció social. Per l’altra, de la protecció dels col·lectius més vulnerables, com ara les persones grans i/o amb patologies greus, que s’han prioritzat en el programa de vacunació, tot i que aquest està avançant de manera molt més lenta de l’esperada. En el cas de les residències geriàtriques, per exemple, la mortalitat per Covid s’ha frenat en sec.

Arxivat a:

Comentaris (4)

Geoffrey Fa 4 dies
The EU is no less than a dictator controlled group of national countries, countries within the EU have to do what Germany and France say. Democracy does not exist in the EU , the EU wants everyone to be poor need to work to support Germany and the power driven people.
Audrey Fa 5 dies
Si l’Europe n’est pas capable de garantir les achats des vaccins pour protéger les pays de l’Europe nous sommes tous souverains et libres diplomatiquement de chercher d’autres solutions immédiates pour protéger nos économie nos hôpitaux nos citoyens européens
Audrey Fa 5 dies
Je ne comprends pas pourquoi vous n’achetez pas vos vaccins librement surtout après les conventions économiques qui ont été signes entre le Maroc Israël les pays arabes Doubaï qui attirent les entreprises et les touristes qui vont quitter l’Europe. Sommes nous incapables de nous révoltés contre un personnel européen incapable d’avoir une vision aérienne ?!
Audrey Fa 5 dies
La negativa del comissari europeu a reconèixer la llibertat dels europeus de considerar l’ús de vacunes estrangeres com l’Sputnik V rus, jutjat un 90% més eficaç per un estudi publicat a The Lancet, demostra aquí de nou que el sectarisme ideològic i proteccionista supera el pragmatisme i la salut de les poblacions d’Europa on les nostres economies estan en perill ⚠️

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive