Les cases esfondrades del carrer Santa Teresa. Foto: Pep Ros
Les cases esfondrades del carrer Santa Teresa. Foto: Pep Ros

Desallotgen els edificis contingus als immobles esfondrats del carrer Santa Teresa

L'esfondrament dels sostres i part de l'estructura dels edificis dels números 25 i 27 es va produir dissabte i el carrer s'ha hagut de tallar al trànsit

Dos edificis al número 25 i 27 del carrer Santa Teresa, al cor del casc antic mataroní, es van esfondrar parcialment dissabte passat a la tarda. A causa d'això la Policia Local, els Bombers i l'Ajuntament han hagut d'ampliar el desallotjament preventiu als dos immobles contigus. El carrer, una de les principals artèries comercials del centre, es manté tallat en el tram afectat i el consistori ha iniciat els treballs d'enderroc manual d'urgència, amb l'objectiu d'assegurar les façanes

El número 27 ja va ser desallotjat dijous passat, dia 19, després que els inquilins alertessin d'esquerdes aparegudes a envants i al terra. A la planta baixa hi ha una botiga i a la planta pis i vivien dues persones. El número 25, també format per planta baixa i pis, no tenia residents i es trobava en força mal estat. El consistori ha demanat al propietari dels dos immobles que dugui a terme accions per garantir-ne la seguretat. 

L'enfonsament es va produir dissabte a la tarda i tan sols va deixar dempeus les façanes, part de la coberta i el volum posterior d'un dels dos immobles. La inspecció dels edificis contigus, el número 23 i 29, va determinar que calia desallotjar les tres persones que hi viuen, de cara a prevenir danys personals en cas que es produeixin nous enfonsaments de les estructures que queden en peu. Aquests veïns no podran tornar a ocupar els seus habitatges fins que no es disposi d’un informe de solidesa estructural dels immobles. En total, són 5 les persones desallotjades entre dijous i dissabte, que hauran de passar les festes nadalenques a casa de familiars o amics.

El tram afectat del carrer, entre els números 23 i 31, va quedar tallat a la circulació tant de vehicles com de persones. Fins que la seguretat quedi garantida, només es permet l’accés dels veïns als habitatges situats davant del lloc del sinistre. Les dues sabateries davant dels immobles afectats tampoc poden obrir.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive