Els pisos públics promoguts per l’Institut Català del Sol al Pla d’en Boet, a tocar de la comissaria dels Mossos, es van lliurar massa a córre-cuita als seus adjudicataris. Així ho denuncien alguns dels seus llogaters, que lamenten que les presses per entregar-los les claus dels pisos en el termini previst hagi comportat, segons ells, que a hores d’ara encara hi quedin molts detalls per pol·lir. El mes greu, les importants goteres que hi ha a l’aparcament soterrat. “Varies places d’aparcament s’omplen de bassals cada cop que plou”, explica Alfonso Boyero, un dels adjudicataris. Un altre llogater, Emilio Palenzuela, el secunda. “Aquests darrers dies que ha plogut força ens hem trobat el pàrking tot inundat, la pluja es cola per les juntes del formigó”. Els veïns expliquen que una de les sales dels comptadors de la llum també es veu afectada per goteres, amb els problemes que això suposa.
Els nous llogaters també s’han trobat que l’ascensor del bloc C no funciona. Ja ha passat un mes des de que els van lliurar les claus dels pisos, en un acte públic i solemne al centre cívic del Pla d’en Boet presidit pel conseller d’Habitatge, Francesc Baltasar, i l’ascensor segueix sense arreglar-se. “A vegades va i a vegades no, és imprevisible, sembla que a la segona planta és on hi ha el problema”, explica Boyero. A part d’això, s’acumulen un seguit de petits problemes que van fent la bola més grossa i generant incomoditat entre els adjudicataris. Mala instal·lació de la caldera, comptadors d’aigua que no funcionen perquè no estan connectats correctament, rajoles de les sales de bany mal col·locades i desnivellades, els marbres del terra molt bruts i amb restes de silicona, o els marcs de les finestres plens de pintura de la paret, són la mostra que els pisos es van lliurar sense estar en les millors condicions. “Sobretot els acabats es nota que els van fer a corre-cuita, estan fatal”, destaca Palenzuela. També s’han observat problemes en el porter automàtic i en el sistema de llums dels espais comuns. Els veïns expliquen que venen operaris contínuament a la finca per anar resolent els problemes.
Transmetre les queixes a la Generalitat
El regidor d’Habitatge, Francesc Teixidó, ha reconegut que li han arribat “diverses queixes” al voltant d’aquesta promoció d’habitatges públics. Teixidó ha recordat que la responsabilitat d’aquests pisos recau en l’Incasol com a constructor i a Adigsa com a gestor “però com a regidor d’Habitatge, som la primera cara visible per als ciutadans, i per tant estem obligats a recollir les queixes”. El regidor defensa que així ho han fet, i que les han traslladat a la Generalitat. “Hi estem a sobre i la voluntat és que s’acabi arreglant”. De moment, la setmana que ve hi haurà una reunió amb representants de l’Incasol per tractar el tema de les goteres. D’Adigsa encara estan esperant resposta. “Aquests pisos són d’obra nova, han costat molts diners i han d’oferir un bon servei”, destaca Teixidó, que considera que els pisos socials “potser no tenen grans luxes perquè el seu cost és ajustat, però en cap cas han de tenir una qualitat inferior pel simple fet de ser públics”.
-
Característiques de la promoció
Els 94 habitatges del Pla d'en Boet impulsats per Incasol i Adigsa (la primera promoció pública que aquests dos organismes han fet a Mataró) estan destinats a menors de 35 anys i compten amb superfícies d'entre 40 i 43 m. Tenen vinculats una plaça d'aparcament i un traster, i el seu cost de lloguer oscil·la entre els 315 i els 335 euros mensuals, amb contractes de fins a cinc anys com a màxim. El projecte consisteix en dos edificis paral·lels en un solar contigu a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, un de cinc plantes alineat amb el carrer de Sant Cugat, i l'altre de tres plantes a tocar amb el carrer de Castaños. A més, la nova construcció compta amb 94 trasters i 110 places d'aparcament. Els edificis han estat dissenyats per l'estudi d'arquitectura Espinet/Ubach. Els pisos van rebre unes 250 sol·licituds, que es van sortejar l'estiu passat, mentre que les claus es van lliurar als adjudicataris el 5 d'octubre.
-
Comentaris