-
-

laMalla.net

De cala en cala fins a Cap Roig

Ens proposem una tranquil·la passejada arran de mar pel camí de ronda entre Palamós i Calella de Palafrugell. És un tram de costa del Baix Empordà que s'ha urbanitzat molt en els últims anys però que, afortunadament, encara conserva alguns espais verges i únics a la Costa Brava, com Cala Castell i el Cap Roig, promontori on s'aixeca un castell envoltat d'uns fabulosos jardins botànics. La ruta, de cinc hores de durada -sense comptar les parades- és perfecta per fer en un dia assolellat i amb temperatures agradables, que ens convidi, de tant en tant, a fer paradetes a les cales que trobem pel camí per prendre el sol o banyar-nos.

La ruta comença a la Marina de Palamós. Aquí agafem el que abans era el camí de ronda de la desapareguda cala Sota Pedró. Abans d'arribar al càmping Palamós, tombem a la dreta. La primera cala que trobem és la Cala dels Pots, petita i pedregosa. Continuem fins a Cala Margarida, petita i arrecerada sota el Cap Gros, un espectacular sortint al mar, amb uns penya-segats de 70 metres d'altura que cauen en vertical sobre l'aigua. Aquest es tracta d'un bon mirador de tota la costa palamosina i del massís de Les Gavarres, que queda al sud.

El camí segueix cap a la platja de la Fosca, arran de mar, resseguint els penya-segats. En aquest tram veiem l'aigua als nostres peus, el que pot impressionar. Les tanques que protegeixen el camí ens faran sentir una mica més segurs. Després de mitja hora d'haver començat a caminar des de Palamós, arribem a La Fosca, anomenada així pel color fosc de gran Roca Fosca que s'aixeca en aquesta petita cala.

En 10 minuts arribem a una cala on sembla que el temps s'ha detingut: S'Alguer. Només s'hi pot accedir en embarcació i encara es poden veure antigues cases de pescadors. Cala Castell es troba més al nord. En mitja hora arribarem a aquesta platja ampla i solitària, situada a recer de la forta tramuntana i envoltada de pins. Avui dia existeixen a la Costa Brava pocs indrets tan verges com aquest. En la seva part nord hi ha la península Sa Corbatera, una llengua de terra verda, d'alts penya-segats, sobre la que podem passejar amb el mar a banda i banda. Si mirem avall, a la banda esquerra, podem veure una petita cala, amb un passadís sota una roca, coneguda com la Foradada. Sobre aquest indret, els ibers van establir un poblat.

Seguint per la carretera que va a Calella de Palafrugell ens allunyem una mica de la costa i passem pel costat de les runes de Can Canyet, que costen de veure perquè estan cobertes d'arbustos. Quan veiem un camí que baixa de nou cap al mar, l'agafem. Unes escales ens porten fins a una zona de petites cales que acaben al Cap de Planes. Enmig d'aquestes cales trobem la Cala Estreta.

A partir del Cap de Planes la costa es fa més abrupta i el camí se separa del mar. Aquí ja veiem el Cap Roig. Després de travessar les cales Crit i Font Morisca, trobem un camí que s'enfila cap al castell i que ens porta fins als seus jardins botànics en un quart d'hora. Per tornar, ho farem per on hem vingut. O bé podem agafar l'anomenat corredor de Palafrugell, que passa per l'interior, senyalitzat amb les marques blanques i vermelles del sender de Gran Recorregut (GR-92).

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive