El curt “L’estrany’
El curt “L’estrany’

El curt “L’estrany’ del mataroní Oriol Guanyabens, nominat als Gaudí

Reconegut i elogiat per tractar el tema dels abusos sexuals, la productora ja treballa en el llargmetratge de la història

I els nominats als Gaudí al millor curt són… i el quart que es va anunciar era ‘L’estrany’. L’Acadèmia del Cinema Català ha escollit la gravació del mataroní Oriol Guanyabens Pous com una de les quatre que pot endur-se el Premi Gaudí. És el colofó a la trajectòria d’un curt aplaudit i elogiat del qual Guanyabens i la productora que tenen amb el seu propi germà ja preparen la pel·lícula. De curtmetratge a llargmetratge. Abans, però, la gala dels Gaudí. Atenció a la televisió que el 6 de març podem tenir un guanyador de casa.

L’estrany és tot just la segona creació d’Oriol Guanyabens i porta una trajectòria notable per festivals i projeccions. Dimarts el propi Guanyabens seguia l’anunci dels nominats: “Van anunciar l’estrany a la quart i em vaig quedar parat, n’estàvem pendents però sempre és una alegria acabar tot el recorregut del curt amb un reconeixement com aquest”, explica. De moment són nominats. Ja es veurà si no acaben guanyant.

La primera derivada de la nominació és que en pocs dies l’estrany es podrà veure a Movistar i Filmin. Una difusió a les plataformes que només els curts nominats als premis tenen i que els permet arribar a molt més públic.

Guanyabens, amb part de l'equip gravant el curt

Guanyabens, amb part de l'equip gravant el curt

Més que un curt

En certa manera, des de la seva pròpia idea i temàtica L’estrany és més que un curt. La història va d’un noi que va de campaments i pateix abusos sexuals. Una temàtica que es toca d’una manera que ha rebut elogis unànimes i que, a més, li dona un nou caràcter a la cinta ja que també s’usa com a material pedagògic en tallers, xerrades i dinàmiques o conferències per abordar aquesta problemàtica. El propi Guanyabens va comptar des de l’inici del procés amb el suport de la Fundació Vicki Bernadet contra els abusos sexuals a menors per a explicar la seva pròpia història.

“El més bonic del recorregut de l’Estrany és aquesta sensació que arriba a tothom, que té una sensibilitat molt concreta que no resulta críptica, que tothom pren l’interrogant que suscita de forma molt personal”, explica el jove mataroní de 30 anys. Algunes crítiques l’han comparat amb director Michael Haneke o Lars Von Trier. 

El reconeixement o colofó dels Gaudí, de moment com a nominat, li arriba a Guanyabens en un moment de molta feina. “Estem en procés d’escriptura del següent pas del procés, en fer la pel·lícula que desenvoluparà o seguirà la mateixa història”, explica. Sobre la seva taula, a més, treballa també en una sèrie i un altre curt i una altra pel·lícula. Se’n sentirà a parlar, encara més. 

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

roberto rodrigo Fa 1 any
Ánimos , buen trabajo.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive