L'alcalde, durant la Crida. Foto: Max Noè-van Woerden
L'alcalde, durant la Crida. Foto: Max Noè-van Woerden

La Crida més cridada de Bote: “aquest any sí!”

L’alcalde proclama la victòria sobre la pandèmia entre la bronca de la Teixidora en una Crida impuntual i massiva

“Mataró, aquest any sí!”. Les quatre primeres paraules pronunciades per l’alcalde David Bote són el millor resum de la Crida, amb la que complint la tradició, a 25 de juliol, la ciutat ha entrat fervorosament en la litúrgia de Les Santes. Una Crida literal, declamada a molt volum per imposar-se sobre la bronca del col·lectiu de la Teixidora que ha protestat i increpat a l’alcalde.

La Crida ha començat amb pràcticament un quart d’hora de retard, quelcom impropi del ritual de Les Santes i més d’un dia mil·limetrat i cronometrat com el 25. Deurien ser les ganes de festa i la gentada, que feia difícil l’avançar de les comparses cap a l’Ajuntament.

El davant de l'Ajuntament, desbordat de gent. Foto: Max Noé
El davant de l'Ajuntament, desbordat de gent. Foto: Max Noè-van Woerden

 

La victòria sobre la Covid

David Bote, cridant literalment, ha vinut a proclamar la victòria sobre la Covid tres anys després de la seva darrera Crida. I ho ha fet amb visió retrospectiva d’aquest temps. “Moltes coses han canviat que preocupats en han deixat. 5 mesos de guerra a Ucraïna i una gran batalla mundial contra el coronavirus.  Tots trobem algú a faltar... per ells: un record, i per nosaltres, la festa, per tot Mataró, impregnats de força i d’esperança”, ha dit per afegir un altre homenatge als qui van remar contra el virus. “A qui ens heu ajudat a vèncer, el vostre esforç i disciplina és força, és vida. Sanitaris, policies, treballadors de la neteja o dels supermercats, a tants i tants, vagi per endavant, moltes, moltes gràcies”, ha dit.

Bote ha demanat també, abans de fer una mena de recompte a 15 amb aires del Caloret de Rita Barberà, unes Santes civilitzades: “A qui tant estimeu la cultura, fem-la popular, retrobem-nos. Cantem, ballem, amb seny…amb rauxa, unim-nos fent Festa Major.  Petits i grans, joves i família... Tots, tots a una, a Mataró són i seran Santes. Les volem cíviques, segures i igualitàries, les volem de totes i de tots; per a tothom i de tothom. A Mataró som gent diversa i avui som tots de festa”, ha dit. 

Un moment de la Crida. Foto: Max Noé

Un moment de la Crida. Foto: Noè-van Woerden


Bote ha encès la traca i tot s’ha desfermat. El Paquito de la Banda, els Nans amb salutació expressa dels tres centenars d’enguany, les momerotes, els dos dracs i després del foc, amb aquell formigueig de canalla cap endins del tancat, l’Àliga i els Gegants. El clímax de la primera Dormida en tres anys, òbviament, en Robafaves.

A tot això i per enésima vegada, el davant de l’Ajuntament s’ha demostrat petit i escandalosament insuficient per acollir aquest acte. Rere l’Ajuntament, molta gent i molta pantalla però sense sentir-se el so. Coses de Santes que tant i tant les havíem esperat i que el volador de tres quarts de vuit ha decidit de tornar-nos a afartar-nos-en.

 

Comentaris (11)

Bote, el destrozabarrios.... lamentable. Fa 4 mesos
Así tiene el barrio, dejado, sucio, incívico, pero él dando lecciones.
lazis Fa 4 mesos
unos democratas los niñatos esos del sindicato,,,ironia....
Antonio Recio Fa 4 mesos
El incompetente este sólo sirve para hacer el cantamañanas de la fiesta mayor.
martona Fa 4 mesos
victoria sobre el covid (no sé jo...) però no victoria sobre els ocupes ni els lladres ni la inseguretat ciutadana que ens porteu vosaltres mateixos.
a manuel mas Fa 4 mesos
pues unos que parece que manden mas que el Bote y su cuadrilla de regidores, deberian darle verguenza que unos niñatos complices de ocupas y delincuentes hagan lo que quieran con la pasividad de Bote.
Juan Antonio Ciller Fa 4 mesos
Mals companys de viatge escullen els d'Esquerra, els antisistema aquests que amb força i violència i sense cap escrúpol volen imposar les seves idees i ignorant qualsevol indici democràtic. Malament, molt malament, si esquerra està darrere d'aquest grup els pot costar molt car igual que li va passar a la CUP a les últimes eleccions volent-se aliar amb JxC per destronar l'alcalde.
La Riera ja no pot ser... Fa 4 mesos
Senyors de protecció civil. Ahir es van viure episodis preocupants al desvetllament. Podria haver passat una esclafada per culpa tanta gent amuntegada. Empentes, ensurts, calor... Ho sento, però per primer cop en vid a vaig ens vàrem fer a un costat amb dificultats. Va ser perillós L'aforament per l'arc se triomf.
La Riera es una ratonera cal revisar Fa 4 mesos
Ahir va ser un greu problema poder anar amb nens. La Riera ja no serveix per una crida de ciutat. Obrim els ulls la festa per als que la vivim intensament està bé però ahir LA Riera era una ratonera perillosa amb episodis de marejos i nens agoviats. Clar això del balcó no és veu.. Com els problemes de la ciutat. Espero sigui últim disxurs d un alcalde antimataró
els antisistema Fa 4 mesos
demostrant amb la bronca el seu caracter totalitari i antisocial, saben que nomes li queda aixo, bronca i fins i tot a vegades violencia per imposar les seves idees, perque el poble, demostrat a les eleccions, no els hi recolza, pero clar, parlar-li a aquesta gent de democracia i eleccions i la veritable veu del poble es com explicar-li a un primitiu la teoria de cordes, sempre donant la nota...ah i per cert quan el seu sindicat va a anar al carrer valencia ho va deixar tot brut, ecologistes?...
Manuel Mas Estela Fa 4 mesos
Aquests de La Teixidora, qui són?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive