Obres del carril bici d'Alfons X El Savi. Foto: Ajuntament
Notícies relacionades
Obres del carril bici d'Alfons X El Savi. Foto: Ajuntament

Els carril bici d'Alfons X El Savi i Camí de la Geganta, els primers de la nova anella ciclista

Comencen les obres que, en un termini de vuit mesos, doblaran els quilòmetres de carrils per a bicicletes habilitats a Mataró

Aquest dimecres, dia 21, han començat les obres de l'anella ciclista, que ha de doblar els quilòmetres de carrils bici a Mataró, a més de millorar i connectar els ja existents. Els treballs s'han iniciat a la Ronda Alfons X el Savi i al Camí de la Geganta, i durant els propers mesos afectaran diferents vials de la ciutat. Les obres al conjunt de la xarxa duraran 8 mesos i costaran uns 750.000 euros. 

Un cop finalitzin les obres, Mataró comptarà amb una anella de carrils bici de 15 quilòmetres, en comparació amb els 6,5 actuals. Per tant el projecte suma 8,5 quilòmetres més d'espais senyalitzats i aptes per a la circulació amb bicicleta i amb altres vehicles de mobilitat personal com ara patinets elèctrics. En total, s’habilitaran 12 nous trams de carrils bici segregats del trànsit motoritzat, un d’ells l’arranjament i actualització del tram del Camí del Mig.

Mapa dels nous carrils

Mapa dels nous carrils

Aquests carrils es construiran en les vies principals de la ciutat, com ara el circuit de rondes. L'objectiu és que sigui possible arriba de forma còmoda i segura en bicicleta a punts com el TecnoCampus, l'estació de Rodalies i altres llocs i equipaments clau de la ciutat. A banda del perímetre establert per vials com les Rondes, també hi haurà ramals de connexió per connectar-ho amb el centre de la ciutat, així com amb municipis veïns com Argentona i Cabrera de Mar (pel Camí del Mig) i per Sant Andreu de Llavaneres a través de les Cinc Sènies. 

Els nous trams

 • Ronda d’Alfons X El Savi - Camí de la Geganta: 1.805 m
 • T2 Plaça de Granollers – Plaça de Serra i Xifra: 623 m
 • T3 Camí del Mig: 703 m
 • T4 Pont de la riera d’Argentona: 201 m
 • T5 Jaume Isern – Argentona: 709 m
 • T6 Camí del Mig - Miquel Biada: 656 m
 • T7 Enric Prat de la Riba, entre Floridablanca i Alfons X El Savi: 625 m
 • T8 Porta Laietana – La Rambla: 1.121 m
 • T9 Via Sèrgia: 1.095 m
 • T10 Camí Ral (Floridablanca - Rda. de Miguel de Cervantes): 362 m
 • T11 Ronda de Joan Prim – Ronda de Barceló: 600 m
 • T12 Plaça d’Alfred Opisso: 100 m

Els carrers on es facin els carrils bici es veuran modificats de manera notable, ja que suposarà una reordenació de la mobilitat dels vials amb canvis en la distribució d’usos de la calçada i, en alguns casos, també de l’espai destinat a estacionament. Sempre que es pugui es prioritzarà el recorregut dels carrils per la calçada. 

Les obres a terme amb ajuts europeus i són una de les principals actuacions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. Segons informa l'Ajuntament, l'objectiu és fer un trasvàs dels desplaçaments que actualment es fan en cotxe cap a d'altres realitzats amb bicicleta. Cada quilòmetre de carril bici suposa, segons càlculs municipals, una disminució dels nivells de partícules de CO2 presents a l’aire, que implica 34,78 tones per cada quilòmetre de carril bici construït (l’equivalent a treure de la circulació 1.589 cotxes).

L’anella ciclista de Mataró vol "facilitar i motivar la mobilitat amb aquest vehicle de manera quotidiana a la ciutat". , incentivant un transvasament de desplaçaments que actualment es realitzen en vehicle privat cap a d’altres realitzats amb bicicleta. Per extensió, es preveu aconseguir , que es calcula en 34,78 tones per cada quilòmetre de carril bici construït (l’equivalent a treure de la circulació 1.589 cotxes).
 

Arxivat a:

Comentaris (4)

Anonim Fa 12 dies
El coste de estos carriles bicis 750.000 € o lo que es lo mismo 125.000.000 de las antiguas pesetas para carriles bici otro padton para correcans etc. Y cuanto para sanidad? Y porque no el bus gratuito para los jubilados etc
Espero que sean carril-bici, no acera-bici Fa 13 dies
Las bicicletas no deben circular por carriles de la acera, que son un peligro. Si no hay espacio suficiente en la calzada para un carril para ellas, que circulen por los carriles de los coches que ahora ya tienen el límite de 30 kilómetros por hora. El riesgo no lo debe asumir el peatón.
Papitu Nas de Fa 13 dies
Quina colla de capullos i de "savis" hi ha a Excel.lentissím Ajuntament de Mataró. Per molts anys tanta tonteria.
Ivan G Fa 13 dies
Ara caldrà mobiliari urbà per a aparcar la bicicleta.
Anclatges per a les bicicletes Fa 13 dies
Sí, però no a la vorera.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive