Les colles demanen que no es cobri per entrada als actes de Santes
Notícies relacionades
Les colles demanen que no es cobri per entrada als actes de Santes

Les colles demanen que no es cobri per entrada als actes de Santes

Totes les colles institucionals menys l’Àliga acusen l’Ajuntament d’opacitat i renuncien a les seves invitacions als actes

Frontalment en contra de que es cobri un euro per entrada als actes de Les Santes. Les colles institucionals i de músics de les figures del seguici s’han unit (a excepció de l’Àliga i els grallers de les Momerota) en un manifest en el que demanen que no es cobri per entrada. Els integrants de les colles, a més, han renunciat a les invitacions que l’Ajuntament els havia reservat per assistir a aquests actes, predicant amb l’exemple.

L’escrit de les colles recull una disconformitat plena amb la decisió aprovada pel Ple de cobrar un euro per cada entrada i interpel·la tots els grups municipals als que demana “buscar i potenciar alternatives per gestionar l'accés i l'assistència, sense que suposi una càrrega econòmica i protegeixi la idea de festa el més popular i participativa possible”.

“Pagar genera una barrera econòmica i tecnològica molt gran i perquè afecta al sentit mateix de la festa"

Asseguren que es podia combatre l’absentisme d’altres maneres i que el preu establert “genera una barrera econòmica i tecnològica molt gran i perquè afecta al sentit mateix de la festa. El sentit i objectiu de la Festa Major és, o hauria de ser, el punt d’unió de tots els ciutadans i les ciutadanes de Mataró”. Setmanes enrere ja els momeroters s’havien expressat en contra del preu simbòlic per acte.

L’escrit resa que les colles se senten “incòmodes i disconformes” amb la mesura en qualitat de “voluntaris i agents participatius en la creació d’actes de cultura popular de Mataró”. En aquest sentit també anuncien “el retorn íntegre de les entrades amb les quals l’Ajuntament ha pretès obsequiar a les colles institucionals” per assistir als actes que protagonitzen. “És una renúncia meditada i convenient que volem fer per coherència amb el nostre ideal de festa popular –participativa, voluntària, inclusiva i oberta a tota la diversitat de la ciutat–, de la qual l’Ajuntament se n’està distanciant de manera explícita com es veu reflectit en aquestes mesures”, justifiquen.

El músic berguedà Llibert Fortuny

El músic berguedà Llibert Fortuny


L’acte de Llibert Fortuny i el seu cost

Les colles no només s’uneixen contra el cobrament d’un euro. En el mateix escrit també es demanen pel cost de l’acte ‘Únic. Balls, son i emocions’ que les figures protagonitzaran amb Llibert Fortuny i que és l’espectacle bandera de la versió de Santes d’aquest any. Les colles recullen que “se’ns va demanar la implicació en aquest acte i aportar idees per tal que pogués evocar a la idea de Festa Major que ens hagués agradat viure en un suposada “normalitat”. Malgrat el traspàs d’informació durant aquests mesos no ha estat fluït i creiem que no ha facilitat la comunicació i la cohesió entre les colles i l’Ajuntament, les colles hem seguit treballant per poder oferir cultura popular a la ciutat durant els dies de Les Santes.”  Ara, però, en volen saber el pressupost.

 

Comentaris (2)

mat Fa 2 mesos
Massa endogamia veig en aquestes colles, veig un perfil ideol.logic i politic massa evident, molt parlar de inclusivitat i diversitat de la poblacio mataronina pero el perfil de la majoria de personal d aquestes colles es practicament el mateix, si un sera paleta i un altre arquitecte pero pensen igual...no se si s enten...clar per aixo no m extranya aquests tipos de comunicats...si de veritat es busca la diversitat a veure quantes persones de Cerdanyola, Rocafonda...castellanoparlants tenen.
Cheips Fa 2 mesos
"Renuncia per coherencia amb el nostre ideal de..." Bla bla bla, com es pot ser tant hipòcrita, unes invitacions que només els hi han donat a ells, que jo sàpiga , quan a la 2s es hi ha molta més gent que col.labora, gent que pertany a grups o associacions que es financien amb quotes, mentre ells tot va a carrec de l'Ajuntament o sigui a carrec de tots... Continuan pensen que son els amos i senyors de la Festa. A més, ara es desperten. Que deu ser el que realment no els hi agrada?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive