Comerç, economia i seguretat seran els temes que tractaran els col·loquis
Comerç, economia i seguretat seran els temes que tractaran els col·loquis

capgros.com

Col·loquis de ciutat pel 35è aniversari de Capgròs

El setmanari promou un cicle de debats sobre tres grans temes que preocupen els mataronins: comerç, economia i seguretat, de la mà d’experts i oberts al públic

Mataró, que com totes les ciutats i pobles del país afronta eleccions municipals el 26 de maig, té molts fronts oberts. Un d’ells és la situació del comerç urbà, amb la crisi que es viu en artèries comercials del casc antic i els canvis en les formes de consum. La ciutat, a més, es debat sobre el seu present i futur econòmic i sobre la manera com s’ha de promocionar per situar-se en el mapa. I també sobre els problemes de seguretat que es viuen a determinats barris i la manera com s’ha de facilitar la convivència entre els veïns dels mateixos. Comerç, economia i promoció de ciutat, i seguretat i convivència són tres dels grans temes de conversa actualment a la ciutat. També són els ítems escollits per al cicle de col·loquis que promou Capgròs, en el marc del 35è aniversari del setmanari i també de la convocatòria d’eleccions municipals. Tindran lloc tres dijous, el 25 d’abril, i el 2 i el 9 de maig, tots ells a les 19.30h a l’Ateneu de la Fundació Iluro, al cor del casc antic mataroní. Els protagonitzaran experts de reconegut prestigi i trajectòria en cada un dels àmbits i estan oberts a tothom que hi vulgui assistir, gratuïtament i sense reserva prèvia.


COMERÇ
Dijous 25 d’abril. 19.30h. Ateneu de la Fundació Iluro (La Riera, 92. Mataró)

comerç

L’objectiu és analitzar la crisi que pateix el comerç urbà mataroní amb la pèrdua de botigues emblemàtiques i de grans marques, i establir quin és el futur que li espera al sector. Ho farem a partir del testimoni d’experts en comerç urbà, noves dinàmiques comercials i de consum i comerç online.

Ponents:

AMADEU BARBANY.
amadeu barbany p
Comerciant, propietari de les botigues Barbany i Dracs de Granollers, que promou el consum responsable i conscient a través d’activitats, exposicions i xerrades sobre projectes emprenedors. Ha estat el president de Gran Centre Granollers, municipi al que molts mataronins miren amb certa enveja pel seu dinamisme i activitat comercial. També va ser coordinador de la secció de comerç del Pla Nacional de Valors de la Generalitat.

YOLANDA BASSAT.
Yolanda bassat p
Experta en expansió comercial de grans marques. Va ser directora d’expansió de Mango i directora de màrqueting de PepsiCo, i fa 19 anys va fundar Shophunters, que ofereix assessorament per les marques que volen desplegar-se en el comerç urbà. Són especialistes en els carrers ‘prime’ de Barcelona i Madrid les grans superfícies, els centres comercials i els aeroports. És filla del publicista i col·leccionista d’art Lluís Bassat.

PILUKA DE ECHEGARAY.
Piluka de Echegaray p
Personal Shopper. És experta assessora en imatge, coach personal, amb l’objectiu d’ajudar els seus clients a donar la seva millor versió. Echegaray, que va comptar amb la seva pròpia botiga a Mataró i coneix perfectament la ciutat i el seu potencial a nivell de comerç, està en contacte permanent amb compradors que busquen el millor per a la seva imatge personal, i amb les millors botigues per satisfer les seves necessitats.


ECONOMIA I PROMOCIÓ DE CIUTAT
Dijous 2 de maig. 19.30h. Ateneu de la Fundació Iluro (La Riera, 92. Mataró)​

economia i promoció ciutat

Després de la crisi del tèxtil i de la construcció que encara s’arrosseguen, amb el TecnoCampus com a projecte consolidat, Mataró afronta un futur incert però ple de possibilitats. Analitzarem amb veus autoritzades en la matèria quin és el rumb que ha de seguir la ciutat per enfortir la seva economia i atreure més empreses, assenyalant les seves fortaleses i debilitats, i ho lligarem amb l’àmbit de promoció de ciutat: com atreure més visitants a Mataró.

Ponents:

JORDI GUINOVART
jordi guinovart p
Director General de Hartmann Espanya, multinacional que té la seu de l’Estat al polígon del Pla d’en Boet de Mataró. Es tracta d’una de les principals empreses que té la ciutat, la més potent en projecció internacional. Guinovart ens parlarà de quines avantatges els dóna Mataró com a seu estatal.

MARTA MARIMÓN
marta marimón p
Directora de l’hotel Atenea Port de Mataró, un dels principals equipaments hotelers de la ciutat. Des de la seva obertura, l’establiment s’ha convertit en referència del vessant més turístic de la ciutat, que fa poc més d’una dècada hauria semblat impensable. Avui Mataró té potencial per a captar visitants i seguir creixent en aquest àmbit.

JOSEP LLUÍS CHECA
josep lluis checa p
Director general de la Fundació TecnoCampus, el parc empresarial, universitari i tecnològic de Mataró, clau en el present i futur de la ciutat. Amb gairebé una dècada de trajectòria, TecnoCampus s’ha convertit en motor i referent econòmic i educatiu de la ciutat. Més de 3.500 alumnes i més d’un centenar d’empreses conviuen en un entorn que aposta per la innovació i que ha de servir de far per guiar Mataró cap a un nou model econòmic.


SEGURETAT I CONVIVÈNCIA
Dijous 9 de maig. 19.30h. Ateneu de la Fundació Iluro (La Riera, 92. Mataró)​

seguretat i convivència

Mataró ha viscut un darrer any complicat en matèria de successos i seguretat a barris com Rocafonda o Cerdanyola, que han generat una gran alarma. Uns barris que pateixen molts problemes econòmics i socials i que concentren població d’orígens molt diversos i d’elevada rotació. Volem parlar dels problemes de seguretat i de com fomentar una millor convivència amb experts en aquests dos àmbits.

Ponents:

JORDI MERINO
jordi merino p
Mataroní, Doctor en Sociologia i professor de la Universitat de Girona. Resident a Rocafonda, un barri que coneix com el palmell de la seva mà i en el qual sol ser un actor important en la resolució de conflictes. Com a sociòleg, ha estudiat amb profunditat la situació social que es viu en aquesta tipologia de barris amb àmplies capes de població en risc de pobresa i d’exclusió social.

HODA DAHBI
hoda hahbi p
És educadora social, viu a Rocafonda i treballa per l’Ajuntament de Barcelona com a mediadora a les comunitats de veïns i als espais públics, amb la idea de la prevenció com a clau per evitar els conflictes. Dahbi és una veu molt clarivident a l’hora d’exposar les problemàtiques i els conflictes que viuen els adolescents i joves d’origen marroquí que resideixen a la ciutat.

JAUME BOSCH
jaume bosch p
Ha estat Subdirector general de Coordinació de les Policies Locals de la Generalitat, membre del Consell de Direcció i del Consell Pedagògic de l’Escola de Policia de Catalunya i Coordinador de projectes transversals de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Va ser diputat d’ICV al Parlament de Catalunya i senador designat pel Parlament. Ha publicat diverses obres sobre polítiques de seguretat, entre elles el llibre ‘La nostra Policia’.


 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive