Ciutadans vol que se sancioni ERC per penjar pancartes a...
Ciutadans vol que se sancioni ERC per penjar pancartes a...

Ciutadans vol que se sancioni ERC per penjar pancartes a l’Ajuntament

Ciutadans critica la “propaganda partidista” arran d’un cartell de suport a Pol Serena

El despatx del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’edifici de l’Ajuntament dona a la Riera. És una de les finestres visibles de la façana de l’edifici consistorial. Això ja fa temps que s’aprofita per exhibir simbologia, com unes cortines de l’estelada o un llaç groc al vidre. Les darreres setmanes, però, en vigílies del judici a Pol Serena, ERC va penjar també un cartell de suport al seu militant. Això ha indignat a Ciutadans que ha demanat que no es permeti penjar propaganda partidista i que se sancioni als republicans. 

El Grup Municipal de Ciutadans ha presentat a l'ajuntament una instància exigint a l'alcalde David Bote la retirada immediata de la pancarta separatista penjada a la façana del consistori ja que "és clarament un símbol de publicitat de la reivindicació independentista d'una part dels ciutadans d'aquest municipi, representats per una part dels partits polítics amb representació a l'ajuntament".

Per la neutralitat dels edificis públics

La portaveu de Ciutadans, Cristina Sancho, ha explicat en l'escrit que la pancarta amb la llegenda "8 anys per defensar la independència" és una "actuació partidista incompatible amb l'obligació de les institucions públiques de mantenir la neutralitat política" i ha assenyalat que "aquest tipus de pancartes són sistemàticament emprades per ERC, partit que defensa opcions polítiques independentistes". Així mateix, Sancho ha afegit que "el seu ús i exhibició per aquest Ajuntament mereix ser qualificat de propaganda partidista que fa s'associa únicament a una part de la ciutadania identificada amb una determinada opció ideològica però no representativa de la resta dels ciutadans que no s'alineen amb aquesta opció, ni per tant, amb els seus símbols ".

En aquest sentit, la formació liberal ha fet responsable també a l'alcalde de Mataró David Bote per permetre la pancarta i no mantenir la neutralitat política i ha demanat a el mateix que "procedeixi a la sanció a qui correspongui l'acció de la infracció, de conformitat amb les disposicions vigents, a l'ésser utilitzada la façana de l'Ajuntament per a la publicitat de la seva ideologia ".

 

Arxivat a:

Comentaris (5)

fart de caspa Fa 4 mesos
En nom de la neutralitat ens volen imposar la seva monarquia corrupta i casposa al aervie del IBEX... Els naziranjitos son un perill per la convivencia. ES NEUTRAL LA BANDERA ROJIGUALDA QUE ENS IMPOSEN, O ELS FOTOS DEL BORBÓ?... Ahhh això com es el que els representa i representan, llavors no es dedican a fer d'inquisidors... Fart de aquesta xusma..
AntiLazis Fa 4 mesos
Ja pots agafar l'avió i fotre el camp on vulguis, els feixistes del futur es diran així mateix antifeixistes.
La era Bote Fa 4 mesos
Tothom fa el que li surt dels pebrots : els grups municipals, els seus regidors desapareguts, la policia local, els de la Riera, els incívics, els delinqüents... Passarà a la història amb el sobrebom de?
filo Fa 4 mesos
Aquest senyor va vindre a viure del conte i dels bars, a un sou fixe gran public i res perquè se la bufa tot, la inseguretat als carrers, la de gent que ve d'altres pobles de l'entorn perquè han vist que aquest doncs això se la bufa tot, la bruticia, l'incivisme, solament li importa les festes i els bars, res més, per això s'ha ficat d'alcalde
aula Fa 4 mesos
aquests de Esquerra solament estan per aquestes coses, no diuen res del patiment dels mataronins davant l'augment bestial de la delinquència a la ciutat, dones, nens i avis que pateixen per sortir i arribat a casa però ara estar tot el dia en pancartes o embrutat l'ajuntament en interessos particulars d'ells mateixos sí que tenen temps, però en coses que afectan al 100% dels mataronins com la inseguretat no tenen res a dir i això q son oposició q podrien donar canya però ni així,és curi
x Fa 4 mesos
qui utilitza les institucions publiques i suposadament neutrals de TOTS, per fins excluisivament partidistes de democrata no te res, ara a casa seva, o a la seva seu social poden fer el que vulguin, pero en una institucio de TOTS nomes les dictadures se les apropien, ja esta be de que sembli que les institucions i fins i tots els carrers siguin nomes d una part de la ciutadania, aixo es el que feien els nazis, per a ells nomes eren alemans bons els seus partidaris, els altres no existien.
v Fa 4 mesos
realmente es lo que toca ahora discutir... con el rebrote que hay... dejaros unos y otros de tanto politiqueo pro y contra la independencia.. q a este paso o nos morimos de hambre, de covid o de las dos cosas... y a no ser que la bandera de españa o la senyera sean comestibles., ahora mismo no toca... esto.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive