Mataró reclama més places d'FP per frenar l'abandonament dels estudis. Foto: R.Gallofré
Mataró reclama més places d'FP per frenar l'abandonament dels estudis. Foto: R.Gallofré

Ciutadans demana més FP dual a Mataró

Ciutadans portarà al Ple la demanda d’un “increment mínim del 50%” de dotació per a formació professional en els pressupostos de la Generalitat pel 2022

La manca de places de FP és un dels afers educatius més candents a Catalunya. Pel pal·liar-ho, el grup municipal de Ciutadans (Cs) a Mataró presentarà una declaració institucional en la propera junta de portaveus per fomentar la Formació (FP) i la Formació Professional Dual en el municipi. 

El text de la formació liberal demana que l'Ajuntament de Mataró insti al Departament d’Educació a desenvolupar les accions necessàries “per a la informació, orientació i assessorament professional i laboral” als centres escolars, famílies i alumnes “per garantir la igualtat en l'accés a la informació de l'oferta d'FP” a Mataró, i “avaluar les necessitats del municipi” així com “analitzar l'oferta d'FP per ampliar-la amb la participació del teixit empresarial, els sectors productius, els serveis d'ocupació i els centres d'FP” per “establir el màxim de sinergies”.

El 50% més de dotació

La iniciativa taronja també proposa un “increment mínim del 50%” de la quantia anual actual destinada a la Formació Professional en els pressupostos de la Generalitat pel 2022. A més, la moció insta a col·laborar amb el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), a “ajudar les microempreses i les PIMES a participar” en aquest tipus de formació i a “incrementar progressivament l'oferta de Programes de Formació i Inserció (PFI)”.

Finalment, la declaració institucional de Cs planteja facilitar la inserció en la Formació Dual de “persones amb dificultats per accedir al mercat laboral” com els alumnes “aturats majors de 45 anys” i els que tenen “necessitats educatives especials” estudiant la bonificació d'un percentatge de la remuneració mensual.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive