Incidir en la participació ciutadana. Aquesta és l'objectiu d'una nova iniciativa impulsada pel grup municipal de CiU, el regidor de districte. Cadascun dels regidors nacionalistes de l'ajuntament de Mataró sis en total- atendran setmanalment les queixes i suggeriments dels ciutadans a sis punts de la ciutat, que coincidiran amb els districtes censals. Volem que els nostres regidors estiguin propers als ciutadans i a les entitats, ha explicat el portaveu del grup municipal, Joaquim Esperalba.
La creació de la figura del regidor de districte respon a la voluntat d'entendre la participació no com una eina sino com un objectiu, segons ha explicat Esperalba. Però també a buscar alternatives als mecanismes de participació de què disposa l'ajuntament que, en opinió d'Esperalba, han fracassat. El portaveu nacionalista ho exemplifica citant la intervenció del consell de mobilitat en el conflicte de les zones blaves o l'audiència pública realitzada a Cerdanyola en motiu del brot de legionel·la.
Els regidors de CiU han decidit fer un desplegament per la ciutat divida en districtes i no per barris amb la voluntat d'incidir en les diferències entre els centre civics que depenen de l'Ajuntament- i els casals de barri. Per a CiU, els centres cívics han d'actuar amb dependència desentralizada del consistori i han d'acollir les activitats de diferents serveis municipals. Els centres cívics han d'actuar també com a referent polític en el territori, una tasca en la que CiU vol constribuir amb els seus regidors de districte.
D'altra banda, CiU defensa la creació dels anomenats Casals de Barri, equipaments públics autogestionats on els veïns poden realitzar les seves activitats comunitàries i associatives. Pels nacionalistes, és important que cada barri de la ciutat un total de 13- disposi del seu propi Casal de Barri. En aquest sentit, el grup municipal de CiU té previst presentar, al ple de novembre, una proposta de resolució sobre la creació de casals de barri la reorganització de centres cívics.
Comentaris