La platja per a gossos de Mataró. Foto: R. Gallofré
La platja per a gossos de Mataró. Foto: R. Gallofré

Una cinquantena de gossos al dia a la platja habilitada de Mataró

L'Ajuntament fa un balanç positiu del primer mes de la platja per a gossos, sense incidents ni problemes de convivència i amb un 40% d'usuaris de fora de la ciutat

La gran novetat del front marítim de Mataró aquest estiu ha estat la platja per a gossos, habilitada en 1.000m2 perimetrats i amb control d’accés a la platja de Ponent. Una reivindicació que s’arrossegava des de feia molts anys per part dels propietaris de mascotes, que topava amb problemes de caire tècnic i amb el rebuig que generava entre part de la població. El primer mes de funcionament de la platja, però, ha estat molt satisfactori, amb bones dades d’assistència i pràcticament cap problema greu d’higiene ni de convivència.

Ha sorprès la gran afluència d'usuaris de fora de Mataró

Segons destaca Elizabet Ruiz, regidora d’Espais Públics, Equipaments i Benestar Animal, el balanç ha estat “molt positiu”. L’assistència diària des del 20 de juliol, quan es va posar en marxa, ha estat d’uns 50 gossos diaris, mentre que la presència de persones ha variat molt depenent de si l’animal anava acompanyat tan sols de l’amo o bé de tota la família. En tot cas, l’aforament màxim a causa de les mesures anti-Covid era de 60 persones i només s’ha hagut de limitar l’entrada en cinc moments puntuals durant aquests més de 30 dies en funcionament.

Un dels fets més destacats és que el 40% dels assistents a la platja amb els seus gossos han estat de fora de Mataró. Italians, francesos, madrilenys, aragonesos... Quelcom que ha sorprès els responsables municipals. “Volem que la platja sigui un atractiu turístic a Mataró” afirma Ruiz, que posicioni la ciutat com a “dog-friendly”, però la regidora reconeix que no s’esperaven encara “una resposta així” per part dels visitants.

Platja gossos

Accés a la platja habilitada per a gossos. Foto: R. G. 

"Els usuaris s'han comportat de manera exemplar", diuen des del Consistori

Els problemes que s’han detectat durant aquest primer mes de funcionament han estat molt menors. Les úniques queixes dels usuaris recollides pels tècnics desplegats per l’Ajuntament (que a banda de controlar l’accés han fet tasques d’informació i assessorament) han estat per la manca d’una font i d’una tanca de protecció entre la zona de la platja i del passeig, a banda de les roques. Més enllà d’això, no hi ha hagut problemes de civisme. “La ciutadana s’ha comportat de manera exemplar i la convivència hi ha estat molt bona; de fet hi estan anant molts banyistes que no tenen gos però que hi estan còmodes”, explica la regidora de Benestar Animal.

La platja, perimetrada, i  amb abalisament de separació a l’aigua, compta amb controls periòdics de qualitat tant de l’aigua com de la sorra, que fins ara han donat resultats molt positius. A banda compta amb un servei de neteja específic. Els gossos han d’estar censats i amb xip per poder entrar-hi i han d’anar acompanyats d’una persona major de 14 anys i podran anar deslligats, excepte els potencialment perillosos que, a més, han de portar morrió i anar lligats.

22 foto 01 mascotes platja gossos

Un taller per als usuaris de la platja. Foto: R. Gallofré

De cara a la propera temporada, l’Ajuntament espera poder convèncer alguna entitat animalista perquè col·labori en la gestió de la platja, amb la possibilitat que aquesta pugui obtenir beneficis a través de la gestió d’una guingueta o bar de platja. D’aquesta manera també es podria rebaixar el cost econòmic que suposa per a l’Ajuntament els controls d’accés, neteja i manteniment de les instal·lacions.

Comentaris (9)

Danti Fa 1 any
Els gossos no molestan, pero si alguns dels seus amos que son uns marranos
Mataroni Fa 1 any
¿Para 50 perros tanta playa? Me parece desproporcionado darles tanto a los perrs y a sus amos. PRimero que se censen todos, pagen, no hagan sus cacas n i pipis en la acera y paredes, después recompensa. Mientras haya una kk en la calle, playa cerrada.
Els amos i els gossos s'han comportat... Fa 1 any
Diu la notícia que els amos i els gossos s'han comportat. Hem de tenir en compte que estem parlant de la minoria responsable que té el gos censat. No arriben a 3.000 dels 16.000 gossos que hi ha a Mataró.
Maria del Mar Tejero Serrano Fa 1 any
Em sembla molt petita tenint en compte que Mataró és la capital del Maresme. La faria més gran. O deixar-la només per a gossos. La gent extranjera vol això, no vol deixar les seves mascotes als hotels, a les caravanes... Com tampoc volem els que tenim en un altre lloc fora del nostre poble. Heu fet molt bé de fer-la. Això sí que la gent recollí les seves caques, jo vaig anar i ja arribar una caca amb mosques... Que la gent sigui conscient. Moltes gràcies
Josep Fa 1 any
No tinc gos però passejant he vist la platja i m'ha causat molt bona impressió, el civisme i la bona relació de les persones i els animals. El fet que estiguin censats ja es una garantía de bons ciutadans.
Geoffrey Fa 1 any
Political false news again...what shit you feed us..... Also you say used by 40% from outside mataro, that means very few dog owners in mataro want this so called dog beach.
Carles Fa 1 any
El punt de instalar una tanca perimetral trobo que és necessaria i urgent. Esperem la incidencia de que un ciclista o corredor posi denuncia ? O procurem el*liminar el risc. Hem de tenir en compte que fins i tot ser bons gossos i educats no deixen de ser animals amb uns instints molt arrelats i en molts casos de difícil gestió. Si volem ser dog-friendly hem ser empàtics i previsors.
Pepita Fa 1 any
També estaria molt bé que tinguéssim un lloc x anar a la platge x gent de mobilitat reduïda i no hi es.
Blanca Fa 1 any
De verdad que mentirosos sois. Hay unos postes de madera de un palmo que salen de la tierra unos 4, que se pueden romper las piernas y nosotros los pies. Súper peligrosos. Si es una playa de perros que hace la gente que no tiene perros? Es que no hay playas? Me parece súper pequeña. Que yo sepa no me han avisado de actividades en la playa? Vais a poner a dedo a alguien que la lleve? Hacéis negocio de lo podéis.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive