-
-

capgros.com

Centre Catòlic, candidat a Creu de Sant Jordi pel centenari dels Pastorets

L'Ajuntament sol·licitarà a la Generalitat que li atorgui la distinció a l'any 2016, coincidint amb els 100 anys de la primera representació de l'obra

L'Ajuntament sol·licitarà al departament de Cultura de la Generalitat que atorgui la Creu de Sant Jordi al Centre Catòlic de Mataró, l'entitat que gestiona Sala Cabanyes. Ho reclamarà per al 2016, coincidint amb el centenari de la primera representació d'Els Pastorets, obra emblemàtica de l'entitat i del Nadal mataroní. 

El ple del mes de març va aprovar per unanimitat presentar aquesta candidatura vinculada estretament a Els Pastorets, obra considerada Patrimoni Cultural de la Ciutat des de l'any 1981 en reconeixement a la seva la seva singularitat, els valors culturals i tradicionals que contenen, a la perseverança de diverses generacions de mataronins per mantenir-los vius al llarg de tants anys i sobretot el rigor de la seva execució. Cada any més de 300 persones es mobilitzen perquè el muntatge teatral sigui una realitat. El regidor de Cultura, Quim Fernàndez, va explicar al Ple que l'informe del'historiador Jaume Vellvehí incorporat al expedient de la candidatura "posa de manfiest que Els Pastorets és un espectacle d’alt valor cultural i que ha esdevingut referent".

Reconeixement a la tasca del Centre Catòlic
Més enllà dels Pastorets, però, la candidatura a la Creu de Sant Jordi vol que es reconegui la tasca del Centre Catòlic "en la defensa de les tradicions, la cultura i la llengua catalana i ser un referent cultural i social a Mataró i al país". Amb 125 anys d'història, l'entitat és una de les més actives actualment a la ciutat, amb diferents branques en el camp cultural, esportiu i educatiu (Escola Balmes o Unió Esportiva, entre d'altres) que se sumen a la seva activitat teatral. Aquesta última ha fet de cantera per a milers de persones, un bon grapat de les quals han esdevingut actors i actrius reconeguts en l'escena teatral catalana. El Centre Catòlic va rebre l'any 2010 la Medalla de la Ciutat. 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive