V. B.

CCOO torna a denunciar la ‘pèrdua de qualitat’ del sistema educatiu català

El sindicat critica de nou el Departament per les retallades de professorat i proposa un referèndum contra el conseller Maragall

La política de “despesa mínima” del departament d’Educació de la Generalitat està comportant una important “pèrdua de qualitat” del sistema educatiu català. Així ho ha defensat aquest dijous la secretaria general de la Federació d’Ensenyament de Comissions Obreres (CCOO), Montse Ros, en una roda de premsa a Mataró. El sindicat s’ha tornat a mostrat molt crític amb la gestió del conseller Ernest Maragall i la seva “política de retallades” de professorat, que està desballestant els centres d’acollida, els reforços individuals, els programes d’innovació i el tractament personalitzat dels infants i joves més febles del sistema. Centres de recursos pedagògics, Equips d’asistència psicopedagògica i coordinadors de llengua i cohesió social, entre d’altres, estan quedant escapçats. “Encara que hi hagi crisi, no es pot cedir en la qualitat de l’ensenyament”, ha reiterat Ros.

Precisament, CCOO considera que l’actual política educativa no permetrà que el país surti de la crisi. Ros ha citat unes dades del Consell de Joventut de Barcelona que afirmen que hi ha fins a 100.000 joves catalans que ni estudien ni treballen. Segons el sindicat, a més, l’any passat van quedar 18.000 sol·licituds sense atendre per entrar a cicles formatius, i més de 8.000 persones van quedar en llista d’espera per accedir a escoles d’adults. El Departament d’Educació, a més, ha retallat unes 600 places de Batxillerat a tot Catalunya. “Si la gent no treballa ni té possibilitat d’estudiar, és un drama per a ells però sobretot per a l’economia del país”, ha dit la responsable d’ensenyament.

Davant d’aquesta situació, el sindicat mantindrà la seva política de protestes contra Ensenyament, tot i que ha decidit buscar una alternativa a les vagues, a tenor dels resultats un pèl decebedors de la darrera convocatòria. Per aquest motiu, organitzaran un “referèndum” en els centres escolars perquè la comunitat educativa i la ciutadania en general pugui votar a favor o en contra de la política de Maragall.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive