Més de 700 persones, entre representants dels àmbits polític, econòmic i social de Mataró i la comarca, encapçalades pel conseller d’Economia, Antoni Castells, han assistit aquest dimecres, dia 9, a l’acte d’inauguració de la nova seu corporativa de Caixa Laietana. Castells ha estat l’encarregat de descobrir la placa commemorativa de la inauguració d’aquesta nova seu que agafa el relleu a l’històric edifici del carrer d’en Palau, a darrera de l’Ajuntament. La colla castellera dels Capgrossos ha fet un pilar de quatre com a rúbrica de l’acte. Castells, acompanyat per l’alcalde, Joan Antoni Baron, i el president de Caixa Laietana, Jaume Boter de Palau, així com la resta de convidats, han pogut visitar les noves instal·lacions que ocupen una superfícies de 32.000 metres quadrats i que ha suposat una inversió de 40 milions d’euros. El conseller també ha presidit el dinar que ha tingut lloc poc després al Palauet Cabanyes d’Argentona. En el seu parlament, Castells ha demanat confiança en el futur econòmic del país. El conseller ha afirmat que la situació de Catalunya "és bona" i que no es pot crear "un clima de pessimisme".
La participació de la Generalitat en el TecnoCampus
En la seva arribada a la seu de Caixa Laietana, Castells s’ha referit a Mataró com una “ciutat molt important pel país, amb un llarga tradició industrial i la primera que va tenir un tren, una infraestructura molt important del país”. El conseller d’Economia, que el passat mes de febrer va assistir a la col·locació de la primera pedra del TecnoCampus, ha assegurat que els dos esdeveniments "demostren la vitalitat de Mataró". "Són dos iniciatives diferents però amb punts de connexió”, ha dit Castells, que també ha tirar pilotes fora sobre la implicació de la Generalitat en el projecte de parc tecnològic. “La Generalitat donarà suport a totes les iniciatives que tenen a veure amb la connexió del món de l’empresa amb la ciutat, i les que impulsin projectes d’innovació per millorar la nostra economia”, ha dit Castells, sense concretar si hi haurà aportació econòmica del govern català.
D'entre les personalitats que han acudit a la inauguració de la nova seu, destaca el president de l'Institut Mundial de Caixes, José Antonio Olavarrieta i l'expresident de 'la Caixa', Josep Vilarasau i diversos directors de caixes d'estalvi de Catalunya. El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells ha explicat que la inauguració de la nova seu 'fa honor a la importància, tradició i visió de futur' d'aquesta entitat a la ciutat. Castells ha recordat que Caixa Laietana presenta una 'gran tradició empresarial i industrial' i ho demostra el fet que d'aquí poc temps serà una caixa amb 145 anys de vida.
Descens de beneficis
El benefici net consolidat de Caixa Laietana va caure un 3,4% en l'any 2007 en situar-se en 34 milions d'euros, segons informa EFE en relació als resultats que l'entitat d'estalvi ha avançat avui després d'inaugurar la seva nova seu a Mataró. En un comunicat, Caixa Laietana qualifica aquests resultats de "similars als de l'any anterior" i assegura que l'entitat ha seguit enfortint la seva solvència i solidesa i ha augmentat els seus recursos propis.
El marge d'intermediació de l'entitat de Mataró ha crescut un 5,85% i el marge ordinari un 6,60%, mentre que el d'explotació ha augmentat un 5,17%, "uns resultats sense ingressos atípics i fruit de l'activitat ordinària", segons assenyala la seva nota. Els recursos totals administrats per Caixa Laietana es van elevar a 31 de desembre de l'any 2007 a 8.453 milions d'euros, un 13,35% més que en l'any anterior.
Durant el passat exercici la inversió creditícia també va pujar, per situar-se en 7.270 milions d'euros, fet que suposa un creixement del 14,26%. Caixa Laietana destaca en la seva nota que manté una posició excedentària al mercat interbancari i que aquest any no ha de fer front a venciments d'emissions de cèdules.
-
En les declaracions realitzades als mitjans de comunicació abans de la inauguració, el conseller Castells també s'ha referit al traçat de l'alta tensió acordat entre Espanya i França i ha donat per bo aquest principi d'acord respecte la connexió de la MAT per la Jonquera i el Pertús. Castells ha destacat que aquest principi d'acord és "raonable, satisfactori i correspon als requeriments que hi havia sobre la taula", a més de ser respectuós des del punt de vista medi ambiental. Tot i això Castells ha remarcat que cal "ser prudents alhora de valorar la notícia", abans de la celebració de la cimera hispano-francesa on es confirmarà el traçat. A més, també ha afegit que cal "esperar l'informe final del secretari general d'energia europeu Mario Monti". Castells també ha remarcat que la interconnexió elèctrica amb França "fa més necessària que mai" la creació i l'impuls d'una línia de transport d'energia d'alta tensió a Girona amb l'objectiu de "garantir el subministrament energètic a Girona.
Castells, descobrint la placa
Comentaris