Un moment de la gravació del 'Hi ha Concurs' on els Capgrossos van quedar cinquens. Foto: Laia Díaz
Un moment de la gravació del 'Hi ha Concurs' on els Capgrossos van quedar cinquens. Foto: Laia Díaz

U//

Els Capgrossos, cinquens d’una edició virtual del Concurs de castells

10 colles van participar amb 3 dels seus castells fets a Tarragona en una edició televisiva del Concurs i els Capgrossos hi van “descarregar” el 4, la torre i el 5 de 9

Edició virtual i sui generis del Concurs de castells de Tarragona la d’aquest 2020. Òbviament no hi va haver castells ja que el món casteller té tota la seva activitat aturada des de l’inici de la pandèmia, però l’organització va organitzar una edició virtual i televisiva del conegut com “espectacle casteller més gran del món” en el qual els Capgrossos van acabar en la cinquena posició.

El programa de televisió especial ‘Hi ha concurs’ que es va poder veure per la Xarxa de Televisions Locals gràcies a la producció de TAC12 va reunir a la mateixa Tarraco Arena Plaça de Tarragona que acull el Concurs cada dos anys als caps de colla del 2018 de les 10 colles que han estat presents a la jornada de diumenge del certamen en les seves 3 darreres edicions: 2014, 2016 i 2018. Cada colla havia d’escollir castells que havia fet a al Concurs en alguna d’aquestes 3 edicions i al final, prenent el resultat real que van tenir les construccions, s’arribava a una classificació d’aquest Concurs especial. 

Cal recordar que l’organització del Concurs es va veure obligada a suspendre l’edició prevista per aquest any i que havia de culminar amb la jornada de diumenge aquest mateix 4 d’octubre. L’esdeveniment s’ha ajornat a l’1 d’octubre del 2022, pel que -de fer-se- es mantindrà la cita tradicional amb els anys parells.

El programa especial 'Hi ha Concurs'

Una actuació “inèdita” i un 5è lloc

En el programa televisiu especial ‘Hi ha Concurs’, els Capgrossos de Mataró van escollir el 4 de 9 amb folre de l’edició del 2016, la torre de 9 amb folre i manilles del mateix concurs i el 5 de 9 amb folre de l’edició del 2018. Es dona la circumstància que aquesta combinació de castells és “inèdita” en la història de la colla que a plaça i de forma real sempre ha optat per acompanyar els dos castells de gamma extra que ha assolit del 3 de 9 amb folre. Els castells escollits van valdre a la colla per un cinquè lloc en aquest Concurs peculiar, per darrere de la Colla Vella de Valls, els Castellers de Vilafranca, la Jove de Tarragona i la Joves de Valls.

El cap de colla del 2018 dels blaus, Cugat Comas, va justificar al programa l’elecció del 4 de 9 amb folre per sobre del 3, que hauria donat més punts a la colla, per la significació que té aquest castell a la colla, que sempre els serveix per recordar i homenatjar la jove Mariona Galindo.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive