La segona planta del museu. Foto: Ajuntament de Mataró
La segona planta del museu. Foto: Ajuntament de Mataró

Can Marfà obre la segona planta com a Museu del Gènere de Punt

Exerceix de magatzem i zona de treball tècnic i alhora com a espai visitable per tal d'aprofundir en aspectes concrets de les col·leccions.

El Museu del Gènere de Punt, a Can Marfà, ha guanyat nou espai expositiu i de magatzem amb l'obertura de la segona planta de l'antic edifici industrial. Aquest nou espai, obert des de la setmana passada s’ha concebut amb una doble funcionalitat: com a magatzem i zona de treball tècnic i com un espai visitable per tal d'aprofundir en aspectes concrets de les col·leccions. Quelcom que, segons informen des de l'Ajuntament, és tendència en els museus actuals.  Es presenta com un espai multifuncional per donar a conèixer als visitants un nombre molt més gran de les col·leccions que es conserven al museu, així com bona part de les tasques que s’hi desenvolupen: documentar, protegir i preservar, indispensables, per poder transmetre. 

La voluntat principal és que aquesta extensió del Museu de Mataró es consolidi com un equipament especialitzat de referència en l'estudi del tèxtil en general, i en concret del gènere de punt Les col·leccions tèxtils que es conserven al Museu de Mataró es caracteritzen per la diversitat de tipologies i materials que les componen, des dels elements industrials i tecnològics als teixits i peces de vestir, fins als mostraris, catàlegs i elements de publicitat. Cronològicament, abasten més de dos segles d’història: des de mitjan segle XVIII fins a començaments del segle XXI. El volum més important d’objectes procedeix de la col·lecció Fundació Jaume Vilaseca, formada per més de cinc mil peces relacionades amb tots els processos de producció industrial i comercialització del gènere de punt.

La planta baixa està concebuda com un espai polivalent obert a la ciutat és on es desenvolupa el programa d’activitats del museu: exposicions temporals, conferències, jornades, presentacions, tallers didàctics, entre d’altres. Ofereix un programa atractiu per a diferents tipus de públic.   La planta primera acull l’exposició permanent que,  amb el relat “Mataró, capital del gènere de punt”, exhibeix una col·lecció molt significativa de l’abast temàtic i cronològic de les col·leccions que la Fundació Jaume Vilaseca havia anat recuperant al llarg de 25 anys amb la col·laboració de centenars de persones. 

 

A la segona planta es mostra una selecció de peces d’indumentària dels anys 1960 al 1980 a partir d’una àrea de maniquins, una àrea d’exposició de mostraris i una àrea que explicarà i  mostrarà bona part de la col·lecció inventariada d’elements de calceteria, roba interior, roba infantil i roba de nina, roba de bany i roba esportiva. Així com la veu de diferents testimonis orals que formem part de l’arxiu documental de la col·lecció.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive