Jesús Gonzàlez

Botey desvetlla les claus de l’intervencionisme americà a l’Orient Mitjà

El professor de l'Autònoma i brigadista ha intervingut a l'Aula-Debat de l'Escola d'Estiu del Maresme

L'intervencionisme del govern i de les forces militars dels Estats Units d'Amèrica ha estat l'eix vertebrador de la conferència titulada “Aproximació a l'Orient Mitjà” que ha ofert Jaume Botey en el marc de l'Escola d'Estiu del Maresme. Botey, professor de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona i integrant de la Primera Brigada Catalana contra la Guerra, ha resumit una lluita continua iniciada ja l'any 1973, data de la primera crisi del petroli. Ja en a aquell moment els Estats Units, amb Kissinger al govern, van declarar el seu “dret d'intervenir a la zona” per tal d'impedir els països àrabs controlin el petroli”.

Però, per Botey, aquest no és l'únic motiu intervencionista nordmericà tenint en compte que els recursos petroliers s'esgotaran, segons ha advertit, dintre de 50 anys. El que es busca també és el control estratègic de la zona del Golf Pèrsic com a nexe d'unió de tres continents (Àsia, Europa i Àfrica) i la seva proximitat amb el mercar xinés, molt gran i inexplotat, i que amb 1300 milions habitants ja representa una quarta part de la humanitat.

Segons ha explicat Jaume Botey, aquell que aconsegueixi controlar Orient Mitjà tindrà també el domini sobre Occident i la resta del món i aquest és precisament l'objectiu dels nordamericans. Aquest objectiu, ha afegit Botery, és plausible des del punt de vista de la política fonamentalista de la dreta nordamericana encapçalada per Bush que considera, assumint com a propi el mite biblic, que el seu poble és l'elegit per Déu per protegir el món.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive