Bote, amb Morales, en una imatge d'arxiu
Bote, amb Morales, en una imatge d'arxiu

Bote: “Hem estat un govern sòlid que ha donat confiança als mataronins”

L’alcalde socialista i els socis d’En Comú Podem fan balanç triomfalista del mandat: “molta feina, bona gestió, ambiciosos i establint rumb de futur”

El balanç dels quatre anys de mandat, ara que aquest és a punt d’acabar, que ha ofert aquest dimarts el govern municipal de Mataró ha seguit el guió previst al peu de la lletra. Treure pit de la feina feta, destacant tant la bona entesa entre els socis (PSC i En Comú Podem) com les accions assolides, que arriben al 80% del previst dins del Pla de Mandat.

Estrany seria, a les portes de les eleccions, que aquest fos un espai per a l’autocrítica. Al contrari. “Hem estat un govern sòlid que ha donat confiança als mataronins”, ha dit l’alcalde, el socialista David Bote (PSC), mentre que el segon tinent d’Alcalde, el ‘comú’ Sergi Morales, ha assegurat que “en conjunt podem fer una valoració molt positiva de la tasca de govern”.

Reurbanització del Camí Ral. Foto: R.Gallofré

Reurbanització del Camí Ral, una de les inversions del mandat. Foto: R.Gallofré

En una llarga roda de premsa, Bote i Morales han repassat les accions dutes a terme durant aquests quatre anys de govern de coalició, destacant en els dos casos que aquest ha estat un executiu “que ha sabut respondre a les dificultats des de la seva fortalesa”. Això, segons aquest balanç, ha permès, per una banda, que el nivell d’inversió pública durant aquests quatre anys hagi arribat als 97 milions, mentre que l’endeutament del consistori s’ha reduït del  75% al 54%.

Bote i Morales van dedicar força temps a resumir totes les accions dutes a termes des de 2019. L’alcalde va destacar la capacitat que ha tingut el govern municipal de fer front a les diferents crisis viscudes duran tel mandat, com ara el temporal Glòria, la pandèmia o la inflació i l'agment del cost dels subministraments energètics provocats en part per la Guerra d’Ucraïna. “La ciutat i tots els agents involucrats han trobat un govern sòlid per fer-hi front”, ha assegurat.

Un moment de la inauguració del Memorial Covid, al Parc Nou. Foto: M.Torrado

Un moment de la inauguració del Memorial Covid, al Parc Nou. Foto: M.Torrado

A banda, el govern ha assenyalat la “capacitat d’atreure inversions a la ciutat amb grans projectes públics i privats”, entre els quals va mencionar la recent Incubadora 3D promoguda al TecnoCampus o la mobilització d’actius com l’antiga seu de Caixa Laietana, que acollirà un centre mèdic privat. Així mateix, va assenyalar que la prioritat del mandat ha estat “posar ordre a la ciutat”, amb el nou contracte de neteja i recollida de residus, les inversions en seguretat o el reasfaltat i enllumenat de carrers. “Potser no és gaire glamurós, però és fonamental per a les persones”, va dir l’alcalde.

Sergi Morales, com a regidor d’Ocupació, va assenyalar les bones xifres en matèria d’atur que s’han assolit a la ciutat en acabar el mandat, amb una taxa de desocupació que no es veia des d’abans de la crisi del 2008. “Hem fet de les dificultats una oportunitat, sent capaços de generar perspectives de futur per a la ciutadania”. Morales també va subratllar accions com ara la millora de l’accés a l’habitatge o el fet que Mataró ha esdevingut “un referent en l’aplicació de polítiques verdes”.

2,3 milions més en reasfaltat i millora de carrers de Mataró. Foto: R.Gallofré
Inversió milionària en el reasfaltat i millora de carrers de Mataró. Foto: R.Gallofré

Les accions més destacades

 • Tres nous equipaments culturals de l’eix de La Riera: La Presó, el Cafè Nou i la Biblioteca Popular.
 • Parc dels Garrofers a Cerdanyola (a sobre del dipòsit de la ronda Bellavista)
 • Renovació del Camí Ral i de la plaça de Santa Anna
 • Reurbanització i impuls comercial del Port de Mataró
 • Nova seu de l’Escola de Música
 • Nou sistema de recollida de voluminosos, recollida mòbil al centre, porta a porta a ls urbanitzacions
 • Antena TrenLab i Think in 3D, nous projectes al TecnoCampus
 • Acord amb la Generalitat per construir 60 habitatges de protecció pública
 • L’Ajuntament ha adquirit 24 habitatges per tanteig i retracte i n’ha incorporat 61 a la borsa del Lloguem.
 • Taula per a la reconstrucció econòmica i social per donar resposta a l’emergència econòmica generada per la pandèmia
 • Fons Next Generation: 13 milions d’euros d’Europa per impulsar 13 projectes.
 • La taxa d’atur ha baixat una mica, del 13 al 12% en 4 anys, recordant que va arribar al 16% durant la pandèmia
 • Impuls de projectes com la nova estació, el CareCityLab o el Parc de l’Economia Circular
 • Renovació de paviments a un centenar de carrers, 10.500 llumeneres noves, 560 arbres replantats, 15 instal·lacions de cobertes fotovoltaiques

Comentaris (21)

maria Fa 1 mes
mienten mas que hablan esta gente. que confianza pueden dar estos tipos para dejarles nuestros dinero y la gestion de la ciudad en sus manos. asi nos va cada dia la ciudad mas sucia, mas llena de chusma y mas decadente en lugar de prosperar y tener una mejor calidad de bien es al reves. nadie sabe donde destinan nuestros impuestos porque cada vez se peor el estado de la ciudad, vamos para atras
Presa de pel Fa 1 mes
Vergonya "ajena" ... com poden dir això...Potser li tenim que fer memòria, li sona mobilitat ...el "ja s'acostumaran", a on són les places d'aparcament gratuïtes que hi havia abans...vaja , ajudant a la gent, comerciants, transportistes...les pujades de l'IBI, escombraries etc...a veure si es pot donar un canvi al nostre Ajuntanent d'una vegada !! Ja ens toca !!!
Pep Fa 2 mesos
Amb dos pebrots!! No, si encara li tindrem que donar les gràcies. Menys mal que ja no falta gaire per les municipals i podrem demostrar lo confiats i agraïts que estem. Amunt les Santes!!
Anonimo Fa 2 mesos
Bote se a de ser cínico para decir esto en público💩
Anonimo Fa 2 mesos
El Capgros se a convertido en un cómico i el Bote en un payaso i Morales en un bufón se piensan que los ciudadanos de Mataro somos tontos .
Pere Fa 2 mesos
Bravo, bravo, y bravo si Sr. así se hacen las cosas bien echas,, Sr. Bote continua como hasta ahora que lo estas haciendo bien, y no te preocupes de estos listillos de taberna que no saben ni lo que hablan.
Joan Fa 2 mesos
Señores de Capgros , vergüenza de titular que no se lo creen ni ustedes.
Anonim Fa 2 mesos
Señores de Capgros ,afán una escuedta a los vecinos de Mataro i verán lo contentos que están del mandato de estos inútiles , pobres de los que vengan detrás para arreglar el destrozo que an hecho de Mataro
marta Fa 2 mesos
aquest govern que tenim només ens ha deixat una ciutat bruta, on no s'hi pot viure i ple de delinqüència i una migració descontrol.lada
mamen gior Fa 2 mesos
En tronxo de riure!! som capgrossos pro no cecs !!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive