David Bote Paz, Maria Badia, Alfons Palacios i Manuel Mas en un moment de la seva intervenció
David Bote Paz, Maria Badia, Alfons Palacios i Manuel Mas en un moment de la seva intervenció

Gerard Aragón

Badia lamenta la manca d’interès per conèixer realment el Pla Bolonya

L'eurodiputada participar en una taula rodona organitzada pel PSC sobre el nou sistema d'ensenyament superior

L’eurodiputada Maria Badia creu que “n’hi ha que no tenen interès en saber de què tracta Bolonya, una actitud pròpia d’un país que per desgràcia ha canviat el sistema d’estudis en masses ocasions”. Ho va afirmar en una taula rodona organitzada pel PSC per tractar en profunditat el Pla Bolonya, el nou sistema d’ensenyament superior europeu que està provocant controvèrsia en el sí de la comunitat universitària a nivell nacional. L’acte, que va tenir lloc a l’Escola Universitària Politècnica de Mataró el passat divendres, dia 27, va ser moderat per l’exalcalde i diputat al Congrés, Manuel Mas. Badia va explicar els orígens del Pla Bolonya, gestat al 1998, i en va descriure la trajectòria fins l’actualitat i va defensar les aportacions d’un pla que “van aprovar 46 governs del continent europeu”. A més, en declaracions a Capgròs, l’eurodiputada va voler deixar clar que “ha fallat la comunicació, el missatge que comporta Bolonya”, un error del qual en són tan culpables els que l’havien de transmetre com els que l’havien de rebre, “que tampoc es van ocupar de preguntar-ne al respecte”.

Alfons Palacios, professor de l’EUPMt, va expressar la necessitat de “modernitzar-nos per competir amb el model anglosaxó”. Palacios va detallar als assistents el nou funcionament dels crèdits, “on els estudiants hauran d’aprendre a aprendre, abandonant el model clàssic de les classes teòriques”. Fent referència al conflicte i a les vagues dels estudiants, el professor va apuntar que en “tot aquest procés s’ha produït una manca de generositat entre totes les parts, un excessiu corporativisme i una falta de gent que pensi en el tema”. Amb aquesta idea, Palacios va suspendre el govern espanyol, el català, les empreses, professors, col·legis professionals i finalment els estudiants.

L’últim en prendre la paraula va ser David Bote, que va aportar la seva visió com a alumne. “Els estudiants no ens amaguem darrere les crítiques contra Bolonya, sinó davant dels dubtes respecte a què succeirà a partir d’ara, va dir. Bote va comentar que cada cop es necessitaran persones formades amb competències més concretes i, tot i no posicionar-se, va expressar que “s’ha de trobar un compromís”.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive