J. Vives

Arcadi Oliveras alerta dels efectes que pot tenir la globalització

El president de Justícia i Pau participa a l'Aula-Debat de l'Escola d'Estiu del Maresme

El president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveras, ha donat avui, a l'Escola d'Estiu del Maresme, algunes pautes per entendre què és la globalització i quines són les seves conseqüències en l'economia mundial. Oliveras, que ha definit la globalització com la forma actual del capitalisme, ha apuntat el comerç internacional, la gran força que prenen les companyies internacionals, el retrocés de la societat del benestar i el neoliberalisme com alguns dels seus factors més evidents.

Oliveras ha denunciat la impunitat de les grans empreses multinacionals, els propietaris de les quals tenen més poder i influència que els mandataris d'aguns països. Aquests empresaris, ha afirmat, “no tenen cap escrúpol per fer màxim el seu benefici” i per això no dubten, entre d'altres pràctiques, en explotar els treballadors del tercer món i en fer servir les influències als governs. Aquestes pràctiques –de les quals Oliveras ha posat diversos i reveladors exemples- responen a la ideologia coneguda com a neoliberalisme i estan provocant un augment de la diferència entre els països del nord i del sud, o el que és el mateix, entre els rics i els pobres.

Per posar fre a aquesta situació, Oliveras ha proposat dues grans línies d'acció. Per una banda ha demanat als paísos rics “que paguin bé als pobres com un acte de justícia”. A nivell individual, el president de Justícia i Pau ha animat als ciutadans, en la mesura que els sigui possible, a apostar pel consum responsable.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive