Marxa a Mataró per canviar la llei de caça i i evitar tragèdies com la patida per un ciclista mataroní
Marxa a Mataró per canviar la llei de caça i i evitar tragèdies com la patida per un ciclista mataroní

Aquest diumenge, clam a Mataró per canviar la llei de caça

Una marxa ciutadana reclamarà boscos més segurs i més control de les batudes després del cas del ciclista ferit a Argentona pel tret d'un caçador

Mataró acull aquest diumente, dia 20, una marxa ciutadana que exigirà canvis legislatius per garantir la seguretat de les persones que caminin, corrin o pedalin pels boscos. Ho faran per exigir que s'evitin accidents com el patit per un ciclista mataroní que ha quedat paraplègic arran del tret accidental d'un caçador en una batuda de senglars, al terme municipal d'Argentona, el mes de febrer passat.

La manifestació tindrà lloc a les 11h des del Parc Central i fins l'Ajuntament. La marxa coincideix amb el fet que el Parlament de Catalunya ha aprovat una moció per instar a fer un projecte de llei de caça que substitueixi l'anterior, que data de 1970. 

El sogre del ciclista, Josep Lluís Morgado, va assenyalar que "Volem un bosc segur. Els caps de setmana hi ha gent al bosc amb permís d'armes". Morgado ha assenyalat que la nova normativa en l'àmbit de la caça ha d'exigir als caçadors garanties per la seguretat de la resta dels usuaris dels boscos, amb elements com ara un precinte adequat de les zones d'actuació. 

El mataroní Francesc Jiménez, mataroní resident a Vilassar de 43 anys, va rebre un tret de bala accidental disparat per un caçador durant una batuda de senglars que tenia lloc el dissabte al migdia en una zona boscosa a cavall d'Argentona i Cabrils, mentre pedalava en bicicleta de muntanya. La batuda era legal però la família ha denunciat des del primer moment que era massa perillosa per les condicions i horari en la que es va dur a terme. 

Comentaris (1)

anonimus Fa 1 any
A Mataró aixó i a Madrid al revés, volen caçar i matar animals i que no els toquins els gossos.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive