Proporcionar contactes i oportunitats de negoci per a les empreses del sector tecnològic. Aquest és l’objectiu del Pont Tecnològic i de la Innovació al Cono Sur-Buenos Aires que organitza la Cambra de Comerç de Barcelona i que compta amb el suport de GENTIC, el TCM i l’IMPEM. Representants d’aquests organismes van explicar ahir en un acte al restaurant Unik davant un grup d’empresaris de Mataró i la comarca els detalls d’aquest viatge que es durà a terme entre els dies 13 i 17 de juliol. Durant els dies que duri el viatge, els participants disposaran d’una agenda de reunions personalitzada que els organitzarà la mateixa Cambra de Comarç, amb contactes pensats per a cada empresa. A més, també es realitzaran reunions de caràcter global per a tots els participants, així com workshops i sessions específiques per conèixer la realitat de l’Argentina i la seva àrea d’influència i conèixer les seves oportunitats de negoci. “Un pont tecnològic pet beneficiar per obrir mercat, per trobar nous socis i fer contactes”, va explicar Judith Padrós, tècnica de la Cambra de Comerç de Barcelona, entitat que des de l’any 2004 ha organitzat una vintena de Ponts Tecnològics a diversos països que han obert oportunitats de negoci a més de 400 empreses que hi han participat. Padrós, a més, va destacar l’estreta relació que s’estableix també entre les empreses participants. El president de Gentic i responsable de l’empresa Bitlònia, Josep Lluís de Gabriel, va donar-ne fe explicant la seva experiència en el Pont Tecnològic a Sillicon Valley que va tenir lloc l’any passat. De Gabriel va explicar que aquest tipus d’activitat empresarial permet “allunyar-te del dia a dia” i afavorir que surtin projectes comuns.
La presidenta de l’IMPEM i de la Fundació TecnoCampus, Alícia Romero, va recordar que l’experiència de l’any passat a Boston i Sillicon Valley va ser molt positiva a l’hora de crear sinèrgies i “posar-se al dia del que passa al món en temes tencològiques” i va explicar que institucions com l’ajuntament de Mataró o el Consell Comarcal, que també participen al pont tecnològic, són molt útils per “copiar idees” i posar-les en pràctica a la comarca. ROmero va explicar que el TecnoCampus acompanyarà les empreses locals i comarcals en aquest viatge però que també hi contribuirà ajudant-les a elaborar un dossier de presentació i en temes de comunicació.
Les empreses interessades poden inscriure’s fins el proper dia 15 de maig. El cost del viatge per a l’empresa és d’uns 2.350 euros, si bé a la tornada del viatge les empreses participants rebran un ajut de la Cambra de 1.400 euros, de manera que finalment el cost per a l’empresa no arriba als 1.000 euros.
Comentaris