El romanent que l'Ajuntament invertirà es va presentar amb l'alineació al complet: Jerez, Bote i Morales. Foto: @matarocat
El romanent que l'Ajuntament invertirà es va presentar amb l'alineació al complet: Jerez, Bote i Morales. Foto: @matarocat

L’Ajuntament de Mataró invertirà 3 milions del sobrant del 2020

Les polítiques de reconstrucció, els barris i els projectes estratègics rebran un reforç gràcies al romanent disponible

El romanent dels comptes de l’Ajuntament de Mataró un cop ha tancat els números del 2020 han dut una bona notícia per a la màquina pressupostària municipal, sempre tan tensionada. L’Ajuntament ha fet números i gràcies a la posta el dia de deutes i transferències per part de l’Estat i la Generalitat tindrà tres milions de més per poder invertir aquest mateix any en partides que considera clau: reconstrucció, barris i grans projectes estratègics. Fent números grossos, l’Ajuntament podrà destinar un milió a cadascun d’aquests àmbits.

“És molt important el compromís de reinvertir el més aviat possible aquests diners en la millora de la ciutat i esperem fer-ho entre el juny i el juliol. Som conscients de la situació d’emergència i de les diferents necessitats que tenim”, assegura l’Alcalde David Bote. El Govern precisa poc el detall del destí dels tres milions, més enllà de les tres grans àrees. Serà la Taula de Reconstrucció Social i Econòmica la que definirà la concreció d’un dels milions, en les properes setmanes es detallarà exactament en quines polítiques als barris de la ciutat hi anirà el segon milió i de la part del tercer milió d’euros per a projectes estratègics ni l’Alcalde ni els regidors Jerez i Morales no s’han mogut més enllà d’esmentar àrees com habitatge, llicències, obres o la gestió dels projectes que aspiren als fons Next Generation.

Sergi Morales, regidor responsable de la taula de reconstrucció, assegura que “apostem fermament pels objectius de la taula, posant en valor que vam ser pioners en tenir una taula com aquesta i per això ja serà un total de 6 milions els que s’hauran destinar a la reconstrucció de la ciutat” i ha avançat que després d’uns primers mesos on la contingència eren la tònica les noves mesures que es financiïn tindran “més visió de futur, per intentar incentivar la transformació que necessita la ciutat”.

Presentacio de la Tala de Reconstrucció Social i Econòmica, que fa front a la crisi del Coronavirus. Foto: Romuald Gallofré / Ajuntament

La Taula de Reconstrucció decidirà on va un dels milions. Foto: Romuald Gallofré / Ajuntament

D’on surt un romanent tan generós?

Com s’explica que l’Ajuntament de Mataró, de cop, hagi tingut un romanent que permeti (via modificació de pressupost, per això es tramitarà a l’estiu) noves inversions? Juan Carlos Jerez, primer tinent d’alcalde i responsable pressupostari ha detallat que les transferències rebudes el darrer període de 2020 per part de l’Estat i la Generalitat són l’explicació de poder mobilitzar nous recursos. Així han ‘sobrat’ diners respecte la previsió per algunes partides pressupostades i no executades en Cultura o Ensenyament però sobretot via l’administració central i autonòmica.

Han arribat ni més ni menys que 3,8 milions d’euros, provinents sobretot d’una liquidació major de l’esperada de la Participació en els Ingressos de l’Estat i del cobrament d’1,2 milions en subvencions de la Generalitat i la Diputació per finançar les escoles bressol municipals. Aquests majors ingressos procedents d’altres administracions han compensat en part la davallada d’ingressos propis (-4,5 milions) pel que fa a la menor recaptació d’impostos i taxes municipals.

El romanent de tresoreria ha estat de 7 milions, però un cop retinguts els compromisos contrets i reservat un fons de solvència i per afrontar possibles imprevistos queda un romanent disponible de 3.028.752,47 per a les inversions anunciades, per les quals s’haurà de fer una modificació pressupostària. Tot sigui això.

I encara un altre raconet

Les bones notícies no es queden aquí, ja que per curar-se en salut davant nous escenaris, l’Ajuntament té un altre raconet del romanent guardat, destinat a fons de contingència, que podria mobilitzar en el darrer trimestre. Serien 3,5 milions d’euros que, si no s’han de fer servir per partides extraordinàries abans que acabi 2021, podrien acabar amb un destí similar (o el que es decideixi) als tres milions de torna que ara s’han anunciat com el que són: una bona notícia econòmica.

 

Arxivat a:

Comentaris (7)

Vecino Fa 2 mesos
Se han cumplido 20 años de la noticia que nos dió el entonces regidor de hurbanismo Sr. Remigio Herrero (Q.E.D.) en referencia a nuestra pregunta de cuando se hurbanizaria la rotonda de Cra.de Cirera con Doctor Trueta,según el saldria a concurso antes del verano (1999).Bien podrian hacerlo ahora ,puesto que dá pena ver los bloques que llevan alli tantos años y al mismo tiempo honrarian a tan insigne doctor.
Eugenia Fa 2 mesos
Por favor pinten el frente del Ayuntamiento, nos lo merecemos, es nuestra casa...
Audrey Fa 2 mesos
Definiu la ciutat intel·ligent: concepte, objectius, traducció a projectes específics, característiques viables de l’economia social ecològica de la ciutat sostenible Assimilar el tècnics: objectes connectats, Big Data, wifi, càmeres, transmissió de dades de llums cotxes de policia universitaris comuns autobusos elèctrics intel·ligents Integrar aspectes ciutadans: plataformes participatives, debats públics creació d’ocupació valoració dels ciutadans reducció de les facture
Audrey Fa 2 mesos
Podeu revisar molts diners per reurbanitzar Mataró com a ciutat ecològica verda i construir amb el projecte econòmic ecològic ocupació sostenible turisme verd Smart city, com configurar un projecte de ciutat intel·ligent Identifiqueu el procediment a seguir per desenvolupar el vostre projecte de ciutat intel·ligent o invertiu fins a 10.000 bilions d’euros polítiques d’aigua fotovoltaica aïllament tèrmic electricitat ventilació natural Certificats verds de CO2
Marcos Fa 2 mesos
Osea nos suben los impuestos a todos y ahora sobra dinero? Esto es de traca i mocador
Joan Mataroni Fa 2 mesos
Si sobra dinero del 2020 porqué suben el Ibi y la basura
marta Fa 2 mesos
segur que aquest romanent anirà per ajudes a qui ja sabem, vergonya

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive