El govern, els grups de l’oposició i els agents econòmics de la ciutat van escenificar divendres passat el seu consens i voluntat de treballar plegats per millorar la situació econòmica de la ciutat i contribuir així a treure Mataró de la crisi. Ho van fer durant l’acte de presentació del nou Consell Econòmic i Social de Mataró, creat per acord de tots els grups municipals i integrat per representants dels gremis i federacions d’empresaris de Mataró i els sindicats. L’acte de divendres va estar presidit per l’alcalde Joan Mora, el president de l’IMPEM Miquel Rey, la presidenta de la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), Roser Moré; el president de la petita i mitjana empresa de Catalunya al Maresme i Barcelonès Nord (PIMEC), Ambrós Martínez; el secretari comarcal de la Unió General de Treballadors del Maresme (UGT), Lluís Torrents; i el secretari general de la Unió Intercomarcal de Comissions Obreres del Vallès Oriental-Maresme (CCOO), Ovidi Huertas. A més, també hi van assistir els portaveus dels grups municipals del PP, José Manuel López; PXC, Mònica Lora; i ICV-EUiA, Esteve Martínez, mentre que el PSC ha excusat la seva absència. No obstant haver-hi donat suport, el portaveu popular va refusar fer-se la fotografia de grup molest pel discurs que va fer l’alcalde Mora, en el qual va obviar el fet que el Consell comptés amb el suport unànime de la resta de grups.
L’objectiu del Consell Econòmic i Social és elaborar un Pla de xoc que impulsi la recuperació de la confiança dels ciutadans i l’enfortiment del teixit productiu, incentivant la creació d’ocupació, la reactivació del consum i la captació de noves empreses. Aquests objectius van ser mencionats per tots els agents que van intervenir a la presentació del Consell. Moré va destacar la creació d’aquest “nou marc de col•laboració públic-privat” i la necessitat de treballar “per afrontar la situació actual però també de mirar al futur”. Torrent va assenyalar que l’atur està colpejant la ciutat “i cal posar-nos d’acord per preservar el nostre teixit econòmic. Ara no es el moment de fer fotos sinó de fer feina”, va afegir. Huertas va insistir en aquest tema assenyalant que cal també facilitar la creació d’empreses, millorar la formació i, sobretot, “definir el model de ciutat que volem”. Martínez al seu torn va parlar de “reinventar-se” i de “fer front comú” per poder sortir de la crisi.
L’alcalde, Joan Mora, va assenyalar que la creació del Consell destacar la voluntat de treballar junts i generar confiança, sobretot a través de la presentació de propostes concretes, aplicables i que la ciutadania reconegui com a efectives per generar ocupació i reactivar l’economia local. En aquest sentit, va destacar que el Consell Econòmic i Social representa un canvi de paradigma, ja que neix sota la base que “l’administració no té la recepta màgica per saber què s’ha de fer. Són la patronal i els sindicats qui estan cada dia a peu d’obra i han de dir-nos què necessiten”. L’alcalde també es va mostrar convençut que la ciutat superarà la crisi exercint el paper de la porta nord de l’àrea metropolitana de Barcelona i que tant el tèxtil i com la construcció “són part de la solució”, igual que el turisme, el sector serveis i els clústers industrials.
-
Comentaris