El trasllat de bona part de les instal·lacions de l'empresa tèxtil Bóboli a Llinars del Vallès té un motiu molt clar. “A Mataró no vam trobar allò que buscàvem, i a Llinars del Vallès sí”, destaca Mònica Algás, cap de màrketing & retail de la firma de moda infantil, i filla del fundador de l’empresa, Francesc Algás. Va ser a finals de la dècada passada quan l’empresa es va proposar adquirir noves instal·lacions que substituïssin la seva seu actual, l’edifici de l’avinguda Lluís Companys on estan de lloguer. “Durant molts anys aquests locals ens van ser útils, però les nostres necessitats logístiques actuals demanen quelcom més”. Van buscar una nau a Mataró que s’ajustés a les seves necessitats, però la recerca va ser infructuosa. “En aquella època del boom immobiliari, els preus eren prohibitius”, resol Algàs. Després d’adquirir el nou immoble, l'any 2007, el van posar a lloguer, però ara ja han decidit traslladar-s’hi definitivament. Serà a l’octubre vinent.
Malgrat el trasllat, a Mataró s'hi mantindrà el 50% de les instal·lacions actuals de l'empresa. Des de la capital del Maresme se seguiran realitzant les activitats de logística inversa, distribució a botigues i outlet. Però polígon Llinars Park s’hi instal·laran les més destacades, com són l’oficina central, la secció de disseny i gran part de la logística. Per tant bona part de la plantilla també se’n va al Vallès. “No és que ens faci cap il·lusió marxar, preferíem quedar-nos a Mataró”, reconeixen des de l’empresa. Malgrat que la capital del Maresme no els va poder oferir allò que volien, i que sovint s’ha criticat l’oferta de sol industrial i la capacitat dels seus polígons, des de Bóboli s’abstenen de criticar la ciutat. “Nosaltres no tenim cap queixa de Mataró, la marxa es deu a un tema logístic”.
"Dèficit de sostre industrial"
El regidor de Promoció Econòmica, Miquel Rey, reconeix però que la ciutat pateix deficiències en aquest sentit. “Des de fa anys, Mataró és deficitària en oferta de sòl i de sostre industrial adaptat a les necessitats de les empreses d’avui”, afirma Rey, que apunta a “una manca” de locals com els que una empresa de la dimensió de Bóboli necessita avui en dia. “Abans de la crisi els preus estaven disparats, i les naus disponibles avui no tenen prou superfície o bé pateixen embargaments molt importants”, resol el regidor, que apunta que el govern actual ha fet “tot el possible” per mantenir l’empresa a Mataró. Per exempla, implicar-la en el projecte Cetemmsa. Rey recorda, però, que la decisió de la firma es remunta al 2007.
-
Les frases
- “Les nostres necessitats logístiques actuals demanen quelcom més” (Mònica Algás, cap de màrqueting)
- “No és que ens faci cap il·lusió especial marxar, preferíem quedar-nos a Mataró” (M. Algás)
- “Mataró és deficitària en oferta de sòl i de sostre industrial” (Miquel Rey, regidor de Promoció Econòmica)
- "El govern actual ha fet tot el possible per mantenir Bóboli a Mataró, per exemple implicant l'empresa a Cetemmsa, però la decisió data de 2007" (Miquel Rey)
La seu de Bóboli a l'avinguda Lluís Companys del Pla d'en Boet
Comentaris