Part de les manifestats del 8-M a Mataró
Part de les manifestats del 8-M a Mataró

8-M a Mataró: mig miler de dones es manifesten per la N-II

La mobilització feminista posa de manifest la necessitat i els motius de mobilitzar-se en la jornada de vaga del 8-M

8 de març condicionat per la pandèmia, però 8 de març de protestes, vaga i reivindicació feminista el d’avui a Mataró. En espera de les mobilitzacions de la tarda (quan hi ha convocada una passejada reivindicativa per Cerdanyola i un micro lila obert davant de l’Ajuntament) el protagonisme al migdia se l’ha endut la manifestació convocada per Arqueres Rebels, l’assemblea feminista de la ciutat.

Que a Mataró la mobilització del Dia Internacional de la Dona Treballadora hagi pogut tenir forma de manifestació ja era una primera fita en un any en què entre les normes sanitàries i l’excessiu zel d’algunes administracions (com el Govern central prohibint manifestacions a Madrid). Fa només tres anys que el 8-M ha esdevingut força més que un Dia Internacional més i hi ha sindicats que convoquen a vaga (laboral, de consum i de cures, és a dir vaga general feminista) amb el que es veuen les mobilitzacions feministes més importants de tot l’any. Aquest 2021 la manifestació ha estat menys nodrida que en anys anteriors però, a la vegada, cada manifestant comptava per dues per tot el context vigent.

WhatsApp Image 2021 03 08 at 17.32.19 (1)

Manifestats davant de l'Estació

El 8-M té tot un ritual propi (conjunt amb altres mobilitzacions feministes) per a les manifestacions. L’ha obert un número de cinc i acte seguit la manifestació ha avançat per la Nacional, entre l’Estació i la Porta Laietana on les mobilitzades han acabat seient i escoltant les darreres intervencions i proclames, alguna cançó i s’han repetit les proclames cridant a la mobilització i demanant que la sororitat i la lluita feminista transcendeixin la pròpia data del 8 de març.

El trànsit de la manifestació s’ha fet seguint un doble bloc (no mixte primer i mixte després) i no s’ha registrat cap incidència. Organitzadores i manifestants han vetllat en tot moment per complir amb les normes de distància, mascareta i higiene de mans preceptives. 

WhatsApp Image 2021 03 08 at 17.32.19

Petit espectacle abans de la sortida de la manifestació

 

Arxivat a:

Comentaris (2)

Alma Fa 4 mesos
Em sembla fatal la manifestació de les Arqueres Rebels excloent de la manisfestació als homes, jo em considero feminista i entenc que ho hem de fer conjuntament, no és una lluita de gèneres,hem de defensar igualtat de drets, oportunitats, conciliació, mateixa remuneració per la mateixa feina.. etc però no fer una lluita com aquesta associació fa en diverses publicacions en contra dels homes, volen tallar penis... Aquest tipus de feminisme fa que moltes dones no ens veiem reflectides
eric Fa 4 mesos
no es manifesten pels problemes grossos com la inseguretat i delinquència que tenim a la ciutat (i que pateixen i patiran en especial en el futur amb tot el que vindrà de fora i precisament aquests son els més maclistes curipos) i es manifesten per problemes molt menors que la majoria de drets per no dir tots ja els tenen aquestes dones en especial les joves. A veure si demanen els drets que sí que no tenen les dones de fora també..

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive