Més de 120 operacions per càncer de mama el 2020 a l’Hospital de Mataró. Foto: R.Gallofré
Més de 120 operacions per càncer de mama el 2020 a l’Hospital de Mataró. Foto: R.Gallofré

64 morts per Covid a l’Hospital de Mataró en les darreres sis setmanes

Baixà el nombre d’ingressos però el balanç del darrer mes és impactant a nivell de morts i l'UCI està al complet

La segona onada de la Covid-19 ja ha comportat, en les darreres sis setmanes, 64 morts a l’Hospital de Mataró. És una xifra més que considerable, que demostra la mortalitat del virus i que serveix per mantenir les alarmes d’alerta enceses just en el moment en què sembla que s’està superant el pic assistencial i comencen a baixar el nombre d’ingressos hospitalaris.

Segons les dades de la darrera setmana fetes públiques pel Consorci Sanitari del Maresme, 14 pacients de Covid-19 han perdut la vida els darrers 7 dies a l’Hospital de Mataró. És la quarta setmana seguida amb més de 10 defuncions en el balanç setmanal i eleva al total de 64 el nombre de morts des de l’inici del període més crític d’aquesta segona onada. Just en un moment en què es parla a nivell social de reobertura d’activitats, les dades revelen la cruesa de la pitjor part de la pandèmia.

Hospital UCI B Accés planta. Foto: CSdM

Hospital UCI B Accés planta. Foto: CSdML’UCI està a màxims

A nivell d’ingressos hospitalaris, ha començat a baixar el nombre de llits ocupats pel que el pic assistencial a l’Hospital sembla haver passat. Avui hi ha un total de 95 pacients de Covid-19 ingressats quan una setmana enrere eren 116. La dada més preocupant és la referent a la Unitat de Cures Intensives que per primer cop en aquesta segona onada té 22 llits per a crítics ocupats per pacients del virus, el total de la seva capacitat. Cal recordar que al setembre va entrar en funcionament una segona UCI que va permetre créixer de 14 a 22 la capacitat. 

El risc de rebrot baixa de 500 per primer cop en 40 dies

El que segueix amb la tendència a la baixa és, anant a índexs epidemiològics, el risc de rebrot de Mataró. De fet, amb la darrera actualització del Departament de Salut, la capital del Maresme baixa dels 500 punts per primer cop en 40 dies. En concret marca 471, amb una Rt del 0,76 que accentua la tendència de les darreres setmanes a la baixa. Cal remuntar-se al 7 d’octubre per trobar dades per sota d’aquest llindar i recordar que el 22 d’octubre el risc de rebrot va arribar a ser de 2.117 punts. El següent objectiu serà baixar de 200, el graó que marca el risc de rebrot ‘molt alt’.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive