Alumne confinat a casa per casos de Covid al seu grup. Foto: Arxiu
Alumne confinat a casa per casos de Covid al seu grup. Foto: Arxiu

40 grups confinats per Covid a Mataró amb més d'un miler d'alumnes a casa

El 28% dels centres educatius de Mataró i del Maresme ja tenen grups seguint el curs des de casa després de positius en Covid

Dues setmanes després de l'inici del segon trimestre del curs escolar, una vintena d'escoles i instituts de Mataró, del total de 78 que hi ha a la ciutat, tenen grups confinats després que s'hi hagi detectat un o més casos de Covid entre alumnes i professors. La xifra ha crescut força durant aquesta segona setmana, ja que a inicis de la mateixa eren 14 els centres afectats. 

Segons dades facilitades per la Generalitat, i actualitzades pels propis centres educatius, a data de dissabte dia 23 hi ha un total de 40 grups confinats de 20 escoles i instituts de la capital del Maresme. Això implica que gairebé 1.100 alumnes i professors s'han de quedar a casa i continuar el curs a distància, almenys durant 10 dies. 

De moment són xifres molt menors a les dels punts àlgids assolits durant el primer trimestre, però en tan sols 15 dies de curs (que es va reiniciar l'11 de gener, uns dies més tard de cara a intentar mitigar l'impacte de les vacances nadalenques) el nombre de casos és ja força elevat.

La llista continua encapçalada per l'Escola Pia, amb 8 grups confinats, tot i que cal tenir present que els 81 restants (és l'escola amb més línies) continuen l'activitat presencial. També destaquen centres com l'institut Puig i Cadafalch, amb cinc grups confinats, el Cor de Maria, amb 4, o el Damià Campeny i el GEM, amb 3 respectivament. 

A Mataró, per tant, el 28% dels centres tenen estudiants fent teletreball per casos de Covid . Al Maresme hi ha un total de 76 grups confinats,també un 28% del total. En els dos casos se situen per sobre de les dades del país: al conjunt de Catalunya el percentatge d'escoles i instituts amb grups tancats es troba en el 25,33%, i hi ha un total de 10 centres confinats sencers. Un d'ells és al Maresme, l'Escola Bressol Municipal Marinada de Cabera de Mar, amb tots quatre grups confinats. Està previst, però, que la llar d'infants reobri aquest dilluns. 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive