Pugen un 46,6% els atacs LGTBIfòbics en el que va d'any. Foto: Laia Nonell
Pugen un 46,6% els atacs LGTBIfòbics en el que va d'any. Foto: Laia Nonell

Unes 300 persones diuen prou a la violència LGTBIQfòbica a Mataró

Ràbia, indignació i emoció recordant al gallec Samuel en una concentració amb protagonisme per l’arc de Sant Martí

Prou. Ja n’hi ha prou. L’endemà que es conegués l’assassinat homòfob del jove Samuel a la Corunya, hores després que transcendís un altre atac violent a Sant Cugat del Vallès, una setmana després del Dia de l’Orgull, la bandera de l’arc de Sant Martí ha tornat a ser protagonista davant l’Ajuntament de Mataró. Protagonista d’una concentració amb prop de 300 persones que compartien la ràbia i la indignació per rebrot de la violència contra les persones LGTBIQ.

Mataró LGTBI convocava, però hi ha hagut diverses intervencions. Un minut de silenci per la vida del jove corunyés ha donat pas als testimonis de diferents col·lectius i persones del moviment que, com tothom, no se’n saben avenir de la successió d’atacs, del rebrot violent i dels discursos que ho cobreixen. Han rebut “la dreta”, “el feixisme”, “la intolerància” i “els mitjans de comunicació covards” com a còmplices del moment i de l’augment de casos de violència contra el col·lectiu. 

Mataró LGTBI, just al portal de l'Ajuntament

Mataró LGTBI, just al portal de l'Ajuntament. Foto: Laia Nonell

Al públic, només la bandera multicolor. Diferents regidors i l’alcalde barrejats entre el públic. El davant de l’Ajuntament s’ha anat omplint. La Riera sencera ha callat i ha aplaudit cada intervenció. 

Mataró LGTBI s’ha fet seves les paraules a Twitter de l’escriptor Nando López. “Ara només podem esperar que es faci justícia, que trobin aquests indesitjables que van acabar amb la vida d’un jove de 24 anys amb una pallissa, però sabem que no serà suficient. Això tampoc podrà calmar-nos ni consolar-nos”, han dit. “Avui costa veure el present amb esperança però l’hem de trobar. Per en Samuel i per cada víctima de la LGTBIQfòbia. Toca agafar forces fins que siguem la societat lliure, visible i respectuosa que hem de ser: una on ningú pateixi per la seva entitat mai més”. L’aplaudiment final ha durant minuts.

WhatsApp Image 2021 07 05 at 20.45.01 (2)

La concentració ha anat guanyat afluència. Foto: Laia Nonell

Arxivat a:

Comentaris (5)

Xavier Cases Fa 6 mesos
No se saben els motius de la baralla però no es cap crim premeditat per ser gay, deixeu de fer política cap al pensament unic i els lobbys, feu vergonya. La majoria d'agressions homòfobes les estàn duent a terme estrangers, principalment nord africans, i no en dieu res quan passa. Disfrutareu la vostra manipulació i el vostre colaboracionisme.
Moises Fa 6 mesos
La Ley de Peligrosidad Social, popularmente conocida como Ley de Vagos y Maleantes, fue aprobado por un negrito del Africa Tropical que cultivando cantaba la canción del Cola-Cao. ¿Cómo se llamaba aquel negrito que profesaba la Islam, y que hablaba de la Santa Cruzada en lugar de la Guerra Santa? Creo que se llamaba Paco el Rana, por su afición a los pantanos. Y es que viniendo del África Subsahariana era completamente compresible su afición por los pantanos...
incredible Fa 6 mesos
Increible en aquesta hi ha hagut més persones que la convocada el dissabte contra l'inseguretat.....Sense comentaris....
Bob esponja Fa 6 mesos
Supongo que los gritos en contra de la ultraderecha iban dirigidos a la ultraderecha musulmana, que son los racistas, homófobos y machistas de verdad. Para nada España, Cataluña, somos homófobos etc. Es una parte, pequeña, de la que importamos los que realmente lo son. Pero que hacen muchísimo daño a nuestra cultura y estado de bienestar.
Moises Fa 6 mesos
Supongo que debe a la herencia que nos han dejado los musulmanas que en España hasta finales de los años 70 fuera delito el adulterio FEMENINO. Es mas que evidente que semejante desatino se debe a los 700 años de dominación musulmana de la península ibérica. De momento no está de mas recordar el artículo 449 del Código Penal; "Cometen adulterio LA MUJER casada que yace con varón que no sea su marido"
Georgie Damm Fa 6 mesos
Yo tengo un chiringuito A orilla de la playa Lo tengo muy bonito Y espero que tú vayas
Jo Fa 6 mesos
Posseu millor "poc menys de 300 persones es manifesten" com heu escrit a la noticia de la seguretat ciudadana impulsat per una altre plataforma. Ah no, que no interesa
x Fa 6 mesos
exactament, ja ho vaig dir, depen el motiu s 'aumenta el numero de gent o es disminueix, a mes, encara no es segura la motivacio d 'aquest assesinat, pero ja s 'esta fent apol.logia politica d ell, malgrat que el pare hagi dit que no es faci, que passa que depen de la motivacio la victima es mes victima?, un assesinat es un assesinat igual de criminal ho faci qui ho faci i sigui la victima qui sigui, ja esta be de fer victimes de primera i de segona.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive