El cribatge de Mataró Parc ha acabat el 2,7% de positius
El cribatge de Mataró Parc ha acabat el 2,7% de positius

2,7% de positius al cribatge realitzat a Mataró Parc

Les dades del primer cribatge en un centre comercial demostren que la majoria del 2,7% de positius correspon a la franja entre 25 i 34 anys

Mataró Parc va acollir, el dissabte 17 d’octubre, el primer cribatge massiu que es realitzava en un centre comercial a Catalunya. Les dades obtingudes d’aquell procés, que es va gestar d’amagat per evitar aglomeracions, s’han fet públiques ara: 2,7% de positius de Covid-19 i una franja d’edat, entre 25 i 34 anys, copant la majoria de positius.

El secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, ha donat a conèixer les dades obtingudes en el cribratge massiu que s’ha realitzat a Mataró Parc. Els resultats mostren un 2,7% de positivitat, que es tradueixen en 79 persones positives. Es van realitzar un total de 2.983 proves PCR als clients i visitants del centre comercial que ho van sol·licitar.

Els joves, els més positius

El cribatge també reforça la idea que és entre els joves on la incidència és major. La franja d’edat compresa entre els 25 i els 34 anys és la que recull major percentatge de positius, que augmenta fins al 5%, és a dir, pràcticament el doble que el percentatge mig de totes les persones que es van sotmetre a proves PCR. Durant tot el dissabte 17 d’octubre, professionals sanitaris i administratius del Departament de Salut van fer gairebé 3.000 proves PCR a clients en un dispositiu format per un centenar de persones. El Centre Comercial Mataró Parc va donar suport en tot moment al dispositiu, oferint els espais necessaris per ubicar les dues carpes amb 5 punts de presa de mostres cada una d’elles i els 20 punts de programació per registrar les dades de les persones que es feien la prova. 

Cribratge massiu per detectar rebrot al Mataró Parc, dissabte passat

Cribratge massiu per detectar rebrot al Mataró Parc, dissabte 17

L’acció va estar coordinada pel Servei Català de la Salut i Vigilància Epidemiològica i l’operativa va ser gestionada per l’Atenció Primària de la Metropolitana Nord, l’Institut Català de la Salut i el Consorci Sanitari del Maresme. També va comptar amb la participació de l’Ajuntament de Mataró i voluntaris d’Open Arms.

L’aposta de Mataró Parc

En aquest sentit, el gerent de Mataró Parc, Alfonso Millán, destaca la “satisfacció per haver contribuït en la detecció de persones asimptomàtiques ajudant així a rebaixar la taxa de reproducció de l’epidèmia”. Des de l’inici de la pandèmia, “Mataró Parc ha pres totes les mesures requerides per les autoritats sanitàries perquè el centre comercial sigui un espai més segur tant pels clients com els treballadors”, ha posat en relleu Alfonso Millán, qui ha explicat que s’han intensificat els protocols de neteja i desinfecció del centre comercial.

Comentaris (2)

Andrea Fa 3 anys
Es varen fer 2983 proves. En varen sortir 79 positius. Quants eren de Mataró i quants no eren de Mataró? Quan vaig a comprar al Mataró park en divendres, dissabte o diumenge (si esta obert) Hi ha moltissima mes gent que ve de fora de Mataró que no pas d'aquí. Informem be si us plau, ja que sinó es pot entendre que els 79 positius son tots de Mataró, i probablement no sigui així.
Duarte Fa 3 anys
Confinament total.. Si no res... Per cert que algu es miri les pistes d atletisme.. Hi han mandes de corredores de fins a 30 persones. Una vergonya. Sancions als clubs ja!!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive