25N contra violències a dones amb diversitat funcional
25N contra violències a dones amb diversitat funcional

25N contra violències a dones amb diversitat funcional

El programa del 25N d'aquest any a Mataró es concentra en un dels col·lectius que concentren més casos i vulnerabilitats

Al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional contra les violències masclistes, l’Ajuntament i entitats de tota la ciutat programen activitats per sensibilitzar la població i fer-la reflexionar sobre les violències masclistes. Enguany el tema són les violències masclistes a dones amb diversitat funcional, una realitat que es farà visible a través d’una desena d’activitats dirigides a tota la ciutadania. Les violències masclistes no afecten a totes les dones per igual: les dones amb diversitat funcional presenten alts índex d’atur, salaris baixos, dificultats en l’accés als serveis de salut, mancances educatives..., i alt risc de patir abús sexual i físic.

Per tots aquests motius, des de la Regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI s’aposta per posar sobre la taula les capacitats de les dones amb diversitat funcional, així com les seves necessitats específiques i com abordar-les des dels serveis públics i des d’altres organitzacions.

Les activitats

Sota el lema “Capacitats diverses. Dones divers*es”, la programació del 25N inclou més d’una desena d’activitats. Entre les activitats hi ha l’exposició “Allò que el masclisme amaga” realitzada per les persones joves de la Xarxa d’Espais Joves de la ciutat. Es tracta de 20 creacions independents inspirades en l’iceberg de les violències masclistes que configuren una única obra d’art que es podrà veure a l’Ajuntament.

El 24 de novembre, al Centre Cívic Pla d’en Boet, està prevista la xerrada “Violències masclistes i diversitat funcional, de la invisibilitat a l’abordatge” a càrrec de la professora de psicologia i ciències de l’educació de la UOC Assumpció Pié Balaguer.

I el 25 de novembre, a partir de les 19.30h davant de l’Ajuntament, es portarà a terme l’acció de rebuig contra les violències masclistes dirigida pel Colectivo de Mujeres de Matagalpa (Nicaragua). L’entrenadora i seleccionadora estatal de natació d’esportistes amb diversitat funcional, Maria Folgado, serà l’encarregada de llegir enguany el manifest.


Cites destacades 

  • ‘Allò que el masclisme amaga’. Del 22 al 26 al vestíbul de l’Ajuntament, exposició d’obres artístiques de la Xarxa d’Espais Joves.
  •  ‘Violències masclistes i diversitat funcional, de la invisibilitat a l’abordatge’. El dia 24 a les 19.30 h al Centre Cívic Pla d’en Boet, xerrada.
  •  ‘Memorial feminicidis’. El dia 25 a les 19.30h davant l’Ajuntament, acció teatral de rebuig contra les violències masclistes i lectura del manifest a càrrec de Maria Folgado.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive