-
-

Silvia Ruiz

20 anys cuidant la imatge dels mataronins

Retrat Escrit de Toni Rodríguez, Perruquer

Toni Rodríguez sempre va tenir clar que volia ser perruquer. Des de petit va decidir estudiar en una acadèmia i aprendre l’ofici treballant a diferents perruqueries mataronines. Nascut en una família humil, sempre li van ensenyar els valors del treball i el bon fer i és per això que va voler créixer fins a muntar la seva pròpia perruqueria. L’any 1996 va decidir fundar Pèls, ara fa ja 20 anys, primer en dos locals al Caminet de les Vinyes i després, veient que s’estava “estancant”, en un establiment al carrer Jaume Isern amb més possibilitats.

“Tot va sortir molt bé però no és gens fàcil, en els inicis vaig compaginar durant 8 anys la feina a la perruqueria amb una feina de nit en un bingo” recorda i afegeix que “gràcies a això vaig poder tirar endavant, sempre he tingut clar la importància de l’esforç i el sacrifici”. Des del seu naixement Pèls no ha deixat de créixer, va obrir el seu centre d’estètica i la recent barberia d’homes. Ara aquesta ha rebut el premi a millor barberia de l’Estat espanyol en la tercera edició dels premis ‘Barberías con encanto’. 

Com vas començar en aquest món?
Quan tenia 12 anys la germana d’una amiga meva em tallava el cabell a casa seva. Explicava com ho feia, per què, com era d’important per a ella. Aquesta emoció me la va transmetre i l’ofici em va cridar tant l’atenció que un dia vaig decidir que volia ser perruquer. Amb 14 anys em vaig apuntar en una acadèmia i a fer d’aprenent a una perruqueria.
 
Per què destaca la barberia Pèls?
M’agrada la feina ben feta, la delicadesa, l’elegància... Avui dia l’èxit no és tenir una barberia bonica, sinó el treballar bé, l’atenció al client i aconsellar. Per a mi és important qualsevol detall. Més enllà d’un tall de cabell ben fet, és fonamental que un senyor no surti amb pèls a les celles o a la roba i que marxi amb una satisfacció plena del servei informatiu que se li ha donat sobre com pentinar-se o com aplicar-se un producte. 
 
Les barberies avui són un fenomen.
Va arribar un punt que es va anar perdent no sé si per culpa de la societat o del propi barber, que potser no va evolucionar. En el negoci t’has d’anar adaptant als canvis de la vida, formar-te constantment, introduir novetats... Ara sembla que tornen.
 
Com ha evolucionat l’estètica masculina?
L’home aposta per cuidar-se i això anirà a més, tot just està començant ara. Fa 20 anys li deies d’arreglar-se una mica les celles i semblava que l’estiguéssim tractant d’homosexual. Ara ja t’ho demana ell, ho veu amb naturalitat i ha assumit que aquestes coses simplement van amb la higiene i la imatge. També la depilació o els tractaments facials Cuidar la pell per està net per dins i per fora. 
 
Es recuperen els costums antics?
Sempre, però actualitzant-los. En totes les professions hi ha una base i el que es fa és adaptar-la als temps que corren. Ara hi ha eines més modernes i precises i productes millors, però la finalitat és la mateixa. Pel que fa als estils, tot torna i simplement les coses es milloren. Elvis Presley sempre serà una icona de la imatge, com Marilyn Monroe. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive