Un premi per reconèixer la tasca dels creadors i agents culturals de Mataró, i alhora fer-los més coneguts entre els seus conciutadans. Aquests són els dos principals objectius dels guardons 'Cultura Mataró', que la Direcció de Cultura de l'Ajuntament promourà de manera anual a partir d'aquest 2017. Uns premis que es lliuraran a l'anomenada 'Nit de la Cultura', una cita que se celebrarà el proper setembre a la Nau Gaudí.
"A la ciutat ens manca fer aquest reconeixement a persones i entitats que sovint ja el reben a la resta del país pel seu treball cultural"
"A la ciutat ens manca fer aquest reconeixement a persones i entitats que sovint ja el reben a la resta del país pel seu treball cultural", ha dit el regidor de Cultura, Quim Fernàndez, en la presentació dels premis. "Alhora, creiem que són creadors i agents que no són prou coneguts a Mataró, perquè es desconeix molt què passa i què es fa a la ciutat", ha afegit. Els premis 'Cultura Mataró' volen donar un tomb a aquesta situació.
Presentació de categories
Des d'aquest dilluns, dia 24 d'abril, tothom qui ho vulgui pot presentar candidatures de les persones, col·lectius, empreses i projectes mataronins, o amb vinculació a la ciutat i a la comarca, que considerin que el seu treball durant el 2016 ha estat prou reellevant per merèixer un reconeixement institucional. A més dels propis ciutadans, el Consell de Cultura també presentarà els seus propis candidats. Els candiats es poden presentar a les oficines de la Direcció de Cultura o bé a cultura@ajmataro.cat
Els guardons s'estructuren en categories diferents a les habituals, ja que no se centren en les diferents disciplines creatives
Els guardons s'estructuren en sis categories. Enlloc de fer-ho per disciplines (teatre, música, pintura...), la proposta és diferent. Hi haurà guardons a la Innovació i emprenedoria; Projecció de ciutat; Compromís i cohesió social; Recerca i difusió; Trajectòria i personalitat mataronina; i Premi del Jurat. Aquest jurat, precisament, estarà format per persones de prestigi en l'àmbit cultural, tant de la ciutat com de fora d'ella. El conformen Cèlia de Diego, directora del Centre d'Art La Panera de Lleida; la mataronina Marga Viza, directora de l'Àrea de Cutlura de La Pedrera; Lluís Puig, director de Cultura Popular de la Generalitat; Lluís Gendrau, director de la revista Enderrock, i els mataronins Joan Pera, actor, i Manuel Cuyàs, periodista i escriptor.
Els reconeixements estan oberts a tota mena d'àmbits: arts visuals i plàstiques, disseny, arts escèniques, música, literatura, patrimoni i cultura popular, entre d'altres. Els guardons, que no tenen dotació econòmica, es lliuraran el 29 de setembre a la Nau Gaudí.
Comentaris