Bajo Fondo Tango Club en plena actuació
Bajo Fondo Tango Club en plena actuació

Judith Vives

Mataró es rendeix als tangos electrònics i festius de Bajo Fondo Tango Club

La banda de Gustavo Santaolalla va fer saltar i ballar un públic que també va respondre davant els teloners Facto Delafé

Gent ballant a l'escenari al costat dels músics i el public botant a la pista de ball. Així va acabar el concert de Bajo Fondo Tango Club, un col·lectiu de músics argentins i uruguaians que interpreten tangos i sons del Rio de la Plata amb instruments clàssics –violí, bandoneó, contrabaix- i una base electrònica. El resultat, un infalible i original coctel de tradició i modernitat que aconsegueix transformar la intimitat dels tangos en un ritme ballable de discoteca.

La música de Bajo Fondo Tango Club va fer ballar des del primer moment a les més de trescentes persones aplegades a la Sala Clap el dijous di 13, en un nou concert del festival Cruïlla de Cultures. La banda es va guanyar l'audiència ja des del primer moment, gràcies també al carisma i entusiasme del seu líder, Gustavo Santaolalla, un reputat productor musical famós per la seva faceta com a compositor de bandes sonores, i que va demostrar tenir també moltes taules a dalt de l'escenari.

Bajo Fondo Tango Club va vestir el seu espectacle amb un espectacular muntatge de llums i va acompanyar els temes musicals amb projeccions de vídeos. En l'actuació, que va durar una hora i mitja, la banda va alternar temes absolutament discotequers amb peces més tranquil·les que donaven protagonisme al virtuosisme dels músics, sempre amb el nexe comú dels tangos i les milongues. Santaolalla va saludar als presents en català i va explicar que la seva formació fa “una mescla de la música que escoltàvem de petits als carrers i als autobusos al Rio de la Plata amb la que ens agrada escoltar ara”. Tot seguit, va donar pas a un solo del bandoneonista, que va interpretar un tema de caire minimalista titulat Tiruriru. El concert va continuar amb un repertori extret principalment de l'àlbum de debut de la banda, Bajofondo amb el que van guanyar un grammy llatí, i va culminar en un fi de festa en el qual alguns espontànis amb ganes de ballar van ocupar l'escenari.

Pop i hip hop de Las Ramblas
La proposta musical del Cruïlla pel dijous dia 13 va començar una estona abans amb l'actuació de Facto Delafé y las Flores Azules, un trio de Barcelona format per antics integrants del grups com Mishima o Élena. La banda va aconseguir convèncer amb la seva represcant barreja d'electrònica, hip hop i lletres pop sense pretencions on retraten la vida a les Rambles i el Raval barceloní. Facto Delafé van interpretar els temes del seu àlbum de debut, Vs. El Monstruo de las Ramblas, entre els quals no va faltar la cançó que els ha donat a conèixer, “Mar el poder del mar”. Per tancar, el grup va presentar un tema nou, composat expressament per la nova pel·lícula de Bigas Luna Yo soy la Juani, que s'estrenarà el proper mes d'octubre.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive