Dues nenes amb mascareta, com s'haurà d'anar a escola
Dues nenes amb mascareta, com s'haurà d'anar a escola

Mascareta obligatòria a partir dels sis anys almenys les dues primeres setmanes de curs

El mal de coll i el refredat nasal es consideraran símptomes si també hi ha febre o altres manifestacions de la covid

Els nens a partir de sis anys hauran de portar mascareta a les escoles com a mínim les dues primeres setmanes de curs. Així ho ha aprovat el Procicat. El Govern havia establert inicialment que la mascareta seria obligatòria a secundària, amb l'afegit que a primària només ho seria si la situació de l'epidèmia ho requeria. El Procicat ha considerat que, tenint en compte que l'alumnat encara no prové d'un grup estable perquè és l'inici de curs, és raonable que les dues primeres setmanes tots els menors portin mascareta. 

Passades les dues primeres setmanes, es revisarà l'obligatorietat a partir dels 6 anys i es determinarà en funció del territori i de l'estat de la pandèmia. Tots els dimecres es comunicarà a cada escola si el dilluns següent continua l’obligatorietat de dur o no mascareta.

Llistat de símptomes de Covid-19

També s'han actualitzat els símptomes de covid-19, que si es pateixen han d'obligar l'alumne a quedar-se a casa. Com que el mal de coll i el refredat amb o sense mocs són molt comuns, només s'haurien de considerar símptomes potencials de covid-19 si també hi ha febre o altres manifestacions. Aquests símptomes són:

 • La febre per sobre de 37.5
 • La tos i la dificultat per respirar
 • El mal de coll i el refredat nasal (combinats amb febre)
 • La fatiga, el dolor muscular i el mal de cap,
 • El mal de panxa amb vòmits o diarrea i la pèrdua d'olfacte o gust.

Reunions telemàtiques

Entre la resta de mesures aprovades pel Procicat elles també destaca que, sempre que sigui possible, les reunions entre el centre i les famílies o els claustres de professors hauran de ser telemàtics. Només seran presencials de forma excepcional i en grups inferiors a 10 persones. També s’ha aprovat el cribratge poblacional utilitzant les escoles i instituts des de la tercera setmana de setembre, segons indicacions de vigilància epidemiològica i prioritzant les escoles on hi hagi casos.

El document també estableix que, igual que en qualsevol entorn comunitari, l’ús de mascareta en els centres educatius sigui obligatori per a persones adultes. Per als docents del primer i segon cicle d’educació infantil, la mascareta no serà exigible quan el seu ús, per raó de l’activitat docent, pugui interferir greument en l’objectiu pedagògic.

Arxivat a:

Comentaris (2)

Roser Fa 1 any
Los escolares llevaran mascarillas y son y seran responsables , mucho mas de lo que vemos con adultos en Mataro. Sin embargo seran ellos los mas perjudicados . No tendran el curso . Pero por fin los padres deberan ser mas concientes e implicarse mas en su educacion. No todo se aprende en la escuela.
Laia Fa 1 any
Vamos a tener todo el año perdido. Me veo cada 15 días los niños en casa

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive