La portada del llibre
La portada del llibre

Núria Ferreres

Maria Escalas publica un llibre amb textos del seu blog

‘Súper-Vivències quotidianes' està editat per Centre de Pastoral Litúrgica i recull les experiències personals d'aquesta mestra de música del GEM

“Súper-Vivències quotidianes”  és el primer llibre de la mataronina d’origen mallorquí Maria Escalas. Es tracta d’un recull d’articles publicats prèviament del seu blog d’opinió personal mariaescalas.cat, on va escrivint sobre diverses vivències de la vida. Aquest blog, explica Escalas “me’l va regalar el meu home fa sis anys per Sant Jordi perquè a mi m’ha agradat des de sempre escriure”.

Ara fa un any, l’editorial Centre de Pastoral Litúrgica, es va interessar per els articles publicats en aquest bloc i van demanar a Escalas poder publicar-ne un recull. Però el llibre no és estrictament religiós, sinó que “jo soc creient i el llibre parla de les meves vivències per tant és inevitable la vessant religiosa. El que vull és fer un testimoni de normalitat davant la religió”. Concretament, el llibre té tres vessants: la religiosa, la musical i la feminista, les tres paraules que defineixen a Maria Escalas, professora de música de secundària a l’Escola G.E.M. 

La idea que Maria Escalas intenta donar a entendre és que “totes les vivències que tenim a la vida depèn de com ens les prenem és una supervivència, és a dir, un mateix fet si t’atabales no és el mateix que si decideixes aprendre’n”.  També argumenta “que les coses importants de la vida són els petits gestos diaris no les grans anècdotes”.

Pel que fa a la temàtica dels articles, n’hi ha de tota mena, des d’articles sobre el barça, els banquers, els fills, la feina, la música, o el perdó, per exemple. Al tractar-se de publicacions d’un bloc, la lectura esta estructura amb format diari que dona dinamisme a l’hora de llegir.

Maria Escalas, que ara està escrivint la seva primera novel•la, explica “que quan escrius interioritzes tot el que reps duran el dia, jo necessito aturar-me i escriure per veure tot el que m’està passant i després ho publico i ho ofereixo a la resta de la gent. Tot i això hi ha sensacions i vivències que no es poden escriure”. 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive