Del peatge a la Vinyeta o el Pagament per ús.  Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Del peatge a la Vinyeta o el Pagament per ús. Foto: R.Gallofré

Redacció - ACN

Vinyeta o pagament per ús: l'amenaça de tornar a pagar el 2024

La Generalitat assumirà els 6 milions anuals de manteniment i el cost de demolir els peatges però un nou sistema de pagament està compromès amb Europa

El final dels peatges és un fet però la gratuïtat de la C-32 pot tenir els dies o més ben dit els anys comptats. Abans del 2024 podria tornar a ser de pagament, amb un altre sistema, que ara serà encara més el focus del debat. Les entitats per la gratuïtat com Preservem el Maresme ja han dit que s’oposaran i es mobilitzaran contra un retorn del pagament.

L'Estat ha de definir en un termini màxim de dos anys quin model de gestió vol a les seves autopistes, tal com exigeixen des de Brussel·les. La Generalitat defensa la vinyeta, un model que consisteix a pagar una tarifa plana –se situaria entre els 40 i els 110 euros anuals- per poder circular, i que seria més econòmica per aquells usuaris més habituals. La Unió Europea, en canvi, aposta per un model de "pagament per ús" i amb imports més elevats per aquells vehicles més contaminants. El govern espanyol encara no ha emès un posicionament clar.

Pros i contres dels dos sistemes

Des de la Generalitat es creu que el model de vinyeta és compatible amb els objectius de sostenibilitat de la Unió Europea, però la seva aplicació segueix en 'stand by'. El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, carrega contra el govern espanyol per no comunicar formalment la seva posició. "Sabem què volem per Catalunya, però no sabem què vol l'Estat; però no tindria sentit apostar ara per la vinyeta si després hem d'acabar tenint dos models diferents", destaca.

Fins ara, el govern espanyol s'ha limitat a plantejar un sistema "d'usuari pagador" sota el principi de "qui contamina paga". Així ho va plantejar el maig passat en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, document que l'executiu de Sánchez va remetre a Brussel·les. El sistema es podria començar a aplicar a partir de 2024, ja que caldria cert marge per desenvolupar els instruments normatius i crear la nova estructura de peatges.

Els números del que cal abonar

De moment, el manteniment de les autopistes que gestiona Territori i que perden el peatge aquest 1 de setembre –la C-32 i la C-33- anirà a càrrec dels pressupostos de la Generalitat. El manteniment de les dues vies serà de 6 milions d’euros anuals –tenint en compte la carretera i les àrees de serveis-, mentre que les obres per retirar les cabines de peatge costaran 7,5 milions. A més, caldrà afegir al voltant de 15 milions cada cinc anys en manteniment extraordinari, com ara tasques d'asfaltatge.

Arxivat a:

Comentaris (6)

joaquim Fa 1 any
Això és un xantage total i permanent pitjor que els temps del Al Capone.
Papitu Nas de Micu Fa 1 any
Ole, ole, que ens facin pagar. Tindrem la vinyeta, impost de CO2, impost del sucre, impost de la sal, impost del pèbre, impost per respirar. Ara, això sí ho pagarem uns quants catalans, la resta seràn pobres energètics, pobres se sal, pobres de sucre, etc. Aquest govern de la Generalitat què ha de vetlla perquè no es toquin les butxaques del catalans, ens atracaràn...
Geoffrey Fa 1 any
Once again The EU Brussels...say you must do this,,,,another Hitler / German, to as I say and not as I do.. Time is now for Spain to recover its nationallity,,,,vote leave..
Norbert Fa 1 any
A alemanya no es paga. A Espanya hem pagat ja fa molts anys alguns i altres no.
Carles Fa 1 any
Sóc del parè que una despesa per manteniments i mantenir les vies en òptimes és raonable i assenyat. Ara bé, no es pot carregar igual a tothom, és injust. Hauria de ser tenin en compte el vehícle i el recorregut. Els models de calculs i com repercutir-ho és important.
altra estafa Fa 1 any
ens tornen a estafar i més la Generalitat encara que l'Estat que ja és dir. autopistes pagades manteniment i construcció durant dècades. tenen barra però si ja paguem amb els nostres impostos a més a més a través de la Renda i centenars d'impostos el manteniment de carreteres, que ens torneu a fer pagar per duplicat i triplicat com sempre? mentre no retalleu res els politics dels vostres capritxos ni de les vostres dietes, cotxes oficials, pensions ni res de res

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive