Ciclistes a l'N-II de Vilassar Mar. Foto: Ajuntament
Ciclistes a l'N-II de Vilassar Mar. Foto: Ajuntament

Vilassar de Mar també vol potenciar l'ús de la bicicleta als seus carrers

El municipi maresmenc presenta el seu pla perquè les bicicletes puguin circular amb seguretat per tots els carrers

Mataró no és l'únic municipi que vol donar prioritat a les bicicletes en detriment dels vehicles a motor. L’Ajuntament de Vilassar de Mar va presentar el 26 de setembre el Pla Director de la Bicicleta (PDB). Un pla que, segons va afirmar l’alcalde del municipi, Damià del Clot, "ha de permetre que el nostre poble tingui una mobilitat sostenible en els propers anys". 

El pla vol aconseguir, bàsicament, que tots els carrers siguin ciclables, és a dir, que la bicicleta pugui anar per tots el carrers del poble. Una transformació que serà progressiva i que pretén augmentar l'ús de la bicicleta donant alternatives i itineraris a tothom. La clau serà fomentar la seguretat viària, fent per a cada via i per a cada carrer un espai per anar en bicicleta amb les condicions que tingui aquell carrer. 

Per aconseguir-ho, hi haurà les vies amb velocitat 30 km/h, on les bicis cohabitaran amb els vehicles perquè no és possible fer carril bici. A banda, s'establiran espais segregats en calçada, és a dir, carrils bici, ja siguin bidireccionals o unidireccionals. Així mateix hi haurà espais o zones de convivència, en aquells carrers pacificats del centre de la vila on el vianant té la prioritat i on la bici pot anar en els dos sentits. 

L'alcalde va explicar que l'assoliment d'una mobilitat sostenible al municipi s'ha començat a gestar lluitant per la finalització del peatge i per la pacificació de l'N-II. Ho va afirmar durant la celebració, diumenge passat, de la pedalada popular, que va aconseguir un rècord de participants. 

Arxivat a:

Comentaris (2)

Geoffrey Fa 20 dies
The Dutch have been doing this for years and years it works very well, but tg Dutch people do behave and think differently about living with others.....ie. Education...!
Cuidado! Fa 20 dies
Si aneu per Vilassar, molt de cuidado, que volen posar carrers on volen fer "conviure" les bicicletes amb els vianants. Que vinguin a Mataró i s'enteraran, de com va aquesta convivència.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive