Sant Joan, Festa Major de Vilassar de Mar
Sant Joan, Festa Major de Vilassar de Mar

capgros.com

Vilassar de Mar confina la Festa Major de Sant Joan pel coronavirus

La celebració s’adaptarà a les noves circumstàncies amb activitats virtuals perquè tothom pugui gaudir de la Festa alhora

La Festa Major de Vilassar de Mar, que té lloc les dates al voltant de Sant Joan -normalment del 20 al 25 de juny- no es podrà celebrar tal i com s’havia anat fent habitualment degut a la pandèmia de Covid-19 que està afectant tota l’activitat lúdica i cultural de la comarca del Maresme.

Si les previsions es complexien i es van activant les fases de desconfinament segons el calendari previst pel Govern espanyol, les dates de la Festa Major de Vilassar de Mar coincidiran amb els últims dies de la Fase III.

Així doncs, segons la previsió orientativa per a l'aixecament de les limitacions d'àmbit nacional establertes en l'estat de alarma, en funció de les fases de transició a una nova normalitat, les activitats culturals es veuran afectades de la següent manera.

 • Els cines, teatres, auditoris i espais similars (amb butaca pre-asignada) podran ocupar la meitat de l'aforament en aquesta fase.
 • Les sales d'arts escèniques i musicals tindrien una limitació d’aforament d’1/3.
 • Actes i espectacles culturals de menys de 80 persones a llocs tancats (1/3 d'aforament).
 • Places i recintes amb una limitació d’aforament que garanteixi una persona per cada 9m2.
 • Actes i espectacles culturals, parcs temàtics i d'oci a l'aire lliure de menys de 800 persones (sempre que sigui assegut i mantenint la distància necessària).

Tenint en compte aquests condicionants, els consistori de Vilassar de Mar ha pres aquesta dolorosa decisió, però ha volgut donar un missatge positiu. “El coronavirus no ens ha de treure les ganes de Festa Major” rebla el comunicat sobre la Festa Major publicat al web vilassardemar.cat, “i si al juny toca Festa Major, farem Festa Major”, continua.

D’aquesta manera, tal i com diu la nota, la celebració s’adaptarà a les noves circumstàncies amb activitats virtuals perquè tothom pugui gaudir de la Festa alhora, sense estar condicionats pels aforaments i la distància social. La salut està per sobre de tot i seguint aquesta màxima la Comissió de Festes, les entitats i la regidoria de Cultura i Festes Populars han acordat aquest nou format.

L’escrit també assegura que “des de casa també es pot ballar, gaudir del teatre, dels concerts, de la cultura popular i de les tradicions. En definitiva, des de casa també es pot gaudir de l’essència de la nostra Festa Major de Sant Joan. La tecnologia ho permet (web, xarxes socials, App) i l’aprofitarem perquè l’esperit de la Festa es visqui al màxim”.

La Comissió de Festes, les entitats i la regidoria de Cultura i Festes Populars ja estan treballant les propostes i s’anirà informant de com anirà evolucionant tot per fer una Festa Major de Sant Joan virtual.

L’estalvi que generi aquesta Festa Major es destinarà a ajudes a la situació de crisi que ha generat la Covid-19.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive