capgros.com

Veïns de Vilassar i Cabrera es manifesten per la regeneració de les platges

Els alcaldes d'ambdós municipis prometen que estan fent tot el que poden, però recorden que ells no tenen competències en aquest tema

Unes tres-centes persones, entre veïns de Cabrera de Mar i de Vilassar de Mar, s'han manifestat avui davant de l'ajuntament d'aquesta segona localitat per demanar la regeneració de les platges d'ambdós municipis i la neteja de les platges frontereres de Vilassar de Mar. Consignes com “volem platges”, “volem platges netes”, “on es la nostra sorra? Al port de Mataró”, “el port culpable” o “sorra ja” s'han pogut sentir acompanyades de xiulets i cops de cassola durant tota la marxa cap a la casa consistorial.

Entre els manifestants arribats des de Cabrera de Mar hi havia l'alcalde d'aquesta localitat, Carles Robabert, qui ha estat increpat pels seus propis veïns, els quals pensen que l'ajuntament no fa prou pressió al Ministeri de Medi Ambient i a la Generalitat de Catalunya. Una acusació que nega el mateix alcalde: “Durant vuit anys el govern català i l'administració central s'han anat passant la pilota d'aquest problema, quan clarament un té les competències de platja i l'altre les competències porturàries, entitats que hauria de fer complir els trasvessament de sorra”.

Els alcaldes dels dos municipis i els veïns, units per fer més pinya, demanen actuacions definitives: “sempre ens donen llargues i quan sembla que s'aprova un projecte de regeneració hem d'esperar tres anys perquè s'executi”, s'ha queixat Rocabert. De fet, sembla que a l'octubre i podrà haver una recàrrega de sorra a les platges de Cabrera, la qual, segons els tècnics, només durarà tres anys, una misèria si tenim en compte que els darrers deu anys aquest municipi ha perdut uns vuitanta metres de platja.

Ara la situació ja és desesperada perquè la falta de sorra ha posat en perill la via del tren i insfrastructures bàsiques con l'estació de bombeig i d'aigües residuals. Davant aquesta situació RENFE no ha ajudat gaire, ja que per a protegir la via ha tapat amb rocalla els camins d'accès a l'aigua i ara veïns que viuen al costat del mar han d'agafar el cotxe per banyar-se. Segons els alcaldes, els veïns i el ministeri els cupables són els ports esportius, per això l'Ajuntament de Cabrera estudia posar un plet contra el de Mataró per incumpliment dels trasvessaments de sorra que obligatòriament ha de fer cada any i no fa.

Per la seva banda, l'alcalde de Vilassar de Mar, Pere Almera, ha promés als seus ciutadans que el seu consistori també està fent tota la pressió possible al ministeri per a aconseguir una regeneració de platges de cara la propera temporada. I en el tema de la neteja de platges ha promés accions inmediates. Almera, que aquest matí s'ha entrevistat amb una comissió representativa dels manifestants, ha acceptat la creació d'una comissió de treball per a coordinar les feines de neteja. Bo i així, després de la troba, els veïns encara es mostraven desconfiats: “no ens ho creurem res fins que demà les màquines no estiguin netejant les platges de Vilassar que en aquests moments estan plenes de formigues, llaunes oxidades i preservatius”, comentava a la sortida de la trobada Susanna Domínguez, portaveu de la Plataforma per la Defensa i la Recuperació de les Nostres Platges.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive