J. Vives

Un nou programa ensenya als estudiants el cicle de l'aigua

La iniciativa, del Consell Comarcal, inclou visites a la Potabilitzadora de Palafolls i la Depuradora de Sant Pol

El Consell Comarcal ha posat en marxa un nou programa destinat als estudiants amb l'objectiu de formar-los i sensibilitzar-los sobre la necessitat de fer un ús racional de l'aigua. El programa, titulat L'aigua al Maresme, es dirigeix principalment als alumnes des de tercer de primària fins a batxillerat de totes els centres de la comarca.

Entre les activitats que proposa aquest programa destaca la visita guiada a dues instal·lacions relacionades amb el tractament de l'aigua al Maresme, l'Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP) de Palafolls, i l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Sant Pol de Mar. La visita a aquestes instal·lacions serà completament gratuïta i els centres només hauran de costejar el preu del mitjà de transport. Cada visita durarà aproximadament dues hores, durant les quals un grup de monitors explicarà el procés que segueix l'aigua. Els centres escolars podran optar per fer la visita a un dels dos equipaments o fer l'itinerari sencer a les dues plantes.

Els responsables del programa calculen que durant aquest curs visitaran aquestes instal·lacions uns 80 grups escolars, que es poden traduir en aproximadament uns dosmil estudiants. De moment ja s'han apuntat a la iniciativa una vintena de grups de diversos centres de la comarca.

Les visites es completaran amb un conjunt de materials didàctics, com ara unes fitxes que els alumnes hauran d'omplir després de visitar aquestes instal·lacions. A més, també s'ha posat en marxa una web específicica desde la que es podrà fer una visita virtual al cicle de l'aigua, descarregar fitxes didàctiques i obtenir una major informació sobre aquest tema. A la web s'hi pot accedir des de la pàgina principal del Consell Comarcal, www.ccmaresme.es/aigua/

El conseller delegat de Territori i Sostenibilitat, Josep Jo, ha explicat que aquest programa de sensibilització es dirigieix als escolars "perquè són un sector socials amb molta capacitat d'aprendre, però també per explicar-ho als adults", tal i com des del Consell Comarcal s'ha pogut comprovar amb les activitats realitzades al voltant de la recollida selectiva.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive