L'AFA de l’escola de Canet es querella contra Cs, PP i Vox
Notícies relacionades
L'AFA de l’escola de Canet es querella contra Cs, PP i Vox

El TSJC demana proves del 25% en castellà a Canet

El TSJC també requereix al centre i a Cambray que protegeixin la intimitat del menor

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha requerit al Departament d'Educació que informi de les mesures adoptades per fer complir les mesures cautelars que obliguen a impartir un 25% de les classes en castellà en una classe de P-5 de Canet de Mar. A més, demana al Departament d'Educació i al centre Turó del Drac que preservin la intimitat del menor

En una breu providència d'una pàgina, el magistrat dona deu dies a la Generalitat perquè aporti un informe amb les mesures adoptades per complir les mesures cautelars.

A més, mentre no es resol l'incident d'execució, requereix al conseller d'Educació, Josep González-Cambray i al director del centre que adopti "les mesures necessàries per preservar la protecció i la intimitat del menor" i dels seus familiars, "així com la normal convivència i el pacífic desplegament de l'entorn educatiu". Aquesta providència pot ser recorreguda.

El ministre Garzón no comparteix el criteri de la família

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha condemnat "qualsevol mena d'assetjament, persecució o pressió" a la família de Canet de Mar que ha forçat un 25% de classes en castellà a una classe de P5 d'una escola del municipi. Tanmateix, Garzón ha afirmat que "no comparteix el criteri que utilitza aquesta família". "No crec que el castellà estigui en perill", ha dit aquest divendres en una entrevista a TVE. Garzón ha argumentat que el castellà gaudeix de "privilegis" en relació amb les llengües minoritàries, com el català. El ministre ha opinat que el sistema d'immersió lingüística a Catalunya "ha funcionat bé" i ha remarcat que "tots els catalans poden emprar perfectament el castellà".

 

Arxivat a:

Comentaris (6)

Jep Fa 1 any
Els pares d'aquest nen son els que pels seus objectius polítics (no es pot dir d'altre manera) estan provocan una situació violenta, de la que el nen no en té cap culpa. I son objectius polítics perquè la denúncia s'ha fet a través d'una entitat -opaca- que es dedica a promover i presentar aquest tipus de denúncies. Tu has tingut algún problema amb el català i el castellà? Té algún risc els castellà a les escoles? Demanaran aquests pares que als patis es parli com a mínim un 25%
Juan de la Cosa Fa 1 any
La inmersión lingüística es sumisión y adoctrinamiento. Cuando una lengua se utiliza con fines políticos y por imposición deja de ser cultura. La sociedad catalana siempre ha sido bilingüe y solamente se pide un 25 % en castellano, el problema es el nepotismo fanático de la clase política que esta convirtiendo Cataluña en un solar.
AMA Fa 1 any
Para "desgracia " del independentismo vivimos en un ESTADO DEMOCRÁTICO y las leyes están para cumplirlas. Si no gustan, cambiarlas, lo tenéis a huevo con el actual Gobierno. Por cierto, que bien os ha venido, ahora que estáis en horas bajas. ¡Adelante con la Inquisición! ¡A la hoguera con todos los que no piensen como vosotros! ¡Qué país estáis dejando! ¡Felicidades! Sin acritud, Bon Nadal!!!!!!!!!!!
Oscar Fa 1 any
Nazi és la gent que no comprèn que hi hagi famílies que es senten catalanes i espanyoles i vulgin defensar els seus drets democràtics amb normalitat. No m'agradan els nazis d'un i un altre extrem. Penso que a la majoria de catalans tampoc...
Leatherface Fa 1 any
Impresentable con tufo a lazi.
roberto rodrigo Fa 1 any
La que está liando esa familia, después se quejará cuando a su retoño no le inviten ni a cumpleaños ni a ninguna actividad extraescolar.....en fin ejpaÑol en estado puro.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive