foto 3839075
foto 3839075

Torna el Revela't, el festival maresmenc de fotografia analògica

El festival de Vilassar de Dalt amplia les seves fronteres, estén les seves exposicions i activitats a Mataró i a set ciutats més del país

El festival Revela'T de fotografia analògica de Vilassar de Dalt (Maresme) amplia les seves fronteres i enguany s'estén a vuit ciutats catalanes i de l'estat espanyol, entre elles Mataró. A les 38 exposicions programades a Vilassar sota el lema 'Universos propis', se n'hi sumen més d'una vintena repartides per la capital del Maresme, Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Vic, Premià de Mar i Torroella de Montgrí, així com també a Cadis i Villanueva de la Serena (Extremadura). Totes les exposicions, basades sempre en la fotografia analògica, es podran veure del 18 de setembre al 12 d'octubre, excepte les de Vic, dedicades a l'artista Manel Esclusa, les quals obriran portes el 8 d'octubre. Les mostres de fora de Vilassar de Dalt seran totes gratuïtes.

Revela'T arribarà a Vic en el marc del 10è aniversari d’ACVIC Centre d’Arts Contemporànies, que programarà quatre exposicions d'Esclusa al Temple Romà, al Museu de l’Art de la Pell, a l'Escola d’Art de Vic i al mateix ACVIC. Les exposicions mostren l’evolució del treball de Manel Esclusa des dels seus inicis als anys seixanta fins a les últimes sèries, encara inèdites. A més, a Vic també hi haurà exposicions de Tino Soriano, Joaquín Melero, Lluís Estopiñan i Pili Concellón. En el cas de Barcelona, s'oferiran onze mostres a galeries, escoles de fotografia, centres cívics i espais d'art. Alisa Sibirskaya, Jaume Muñoz, Lluís Ripoll, Michael Wagener, Maria Vernet Punyet, Raúl Hidalgo Plasencia, Lluís Tudela, Henri Christian Verreet, Joan Teixidor, Lucie Hodiesne i Enric Curto seran els artistes exposats.

Pel que fa a l'Hospitalet, el Centre Cultural La Bòbila acollirà el projecte de Rodrigo Flechoso, mentre que el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí exposarà l'obra d'Edra Galzeran i a Premià de Mar s'hi oferiran les fotografies de Diane Meyer. En el cas de Villanueva de la Serena, a Badajoz, s'hi exposarà 'A fuego lento', de Joaquin Melero, mentre que la Sala Polaroid de Cadis acollirà l'obra de Gianluca Mastrocinque.

La dona, protagonista a Vilassar

La programació d'enguany de Revela'T aposta pel talent femení, amb exposicions d'autores estatals, com Leonor Benito de la Lastra, Verónica Losantos, Aledys Rispa, Susana Blasco, Kati Riquelme o Montse Campins. A nivell internacional, es podran veure obres de Laura Pannak, Lucia Peluffo, Giovanna Zuccarino, Miho Kajioka, Eri Makita i Ai Futaki. Pel que fa a la convocatòria artística organitzada pel festival, aquesta també l'han guanyat tres dones: la francesa Florence Cuschieri, amb un treball que explora les cicatrius d’un poble oblidat; l’alemanya Sina Niemeyer, que explica la seva experiència amb l’abús sexual infantil; i la polonesa Irmina Walzack, amb una sèrie creada en un càmping d’Espanya durant els 95 dies de confinament.

D'altra banda, el festival retrà homenatge a la reputada fotògrafa Isabel Muñoz amb el distintiu de plata del Revela’T. Muñoz exposarà 'Somos agua', una mostra que analitza l’escalfament global a través d'un treball fet durant cinc anys, en els quals l'artista s'ha submergit sota les aigües de mars, oceans i diferents entorns aquàtics per reflexionar sobre l’impacte humà en la natura. L’antiga fàbrica tèxtil de Cal Garbat de Vilassar acollirà el gruix de la programació. A més, altres espais de la ciutat, molts d’ells locals d’entitats socials herència del passat industrial de la vila, acolliran exposicions, com l’Estrella -amb l’exposició principal-, el Teatre de la Massa, els Rajolers, el Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, la Biblioteca de Can Manyer i diferents carrers de la vila que acolliran exposicions de gran format.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive