La seu del centre de menas de Sant Iscle de Vallalta, al Maresme
La seu del centre de menas de Sant Iscle de Vallalta, al Maresme

Tanquen un centre de menas al Maresme i n'acomiaden els treballadors

La plantilla del centre SPE Meraki de Sant Iscle de Vallalta protesta per la decisió de l'empresa Eduvic, que alega manca d'ocupació

La plantilla del centre SPE Meraki de Sant Iscle de Vallalta, al Maresme, es concentrarà a la seu de la DGAIA aquest dijous per protestar per la decisió e l'empresa EDUVIC de tancar aquest centre d'acollida d'e joves migrats sense referents adults (menas). L'empresa, que també tancarà un altre centre similar a Santa Margarida de Montbui, alega que hi ha hagut una gran caiguda en el nombre d'ingressos de joves. El tancament de centres per aquests col·lectius ha estat una constant en els darrers mesos a la comarca. 

EDUVIC, responsable de la gestió d’ambdós equipaments, va anunciar-ne el tancament a finals de febrer. des del passat 26 i 28 de febrer. El centre de Sant Iscle de Vallalta, ubicat en una casa de colònies d'aquest municipi des del 2019 (anteriorment havia estat a Calella) forma part de la xarxa d’equipaments destinats a realitzar el servei d’acollida d’urgència a joves migrats sense referents adults al territori recentment arribades a Catalunya oferint allotjament, manutenció, primera atenció de salut, informació, atenció psicològica i suport jurídic.

Eduvic al·lega l’existència de causes «econòmiques, productives i organitzatives» per justificar l’acomiadament col·lectiu i el tancament dels centres com a conseqüència "d’una profunda i gravíssima caiguda del nombre d’ingressos de joves» i de la "infraocupació de joves migrants no acompanyats en aquests centres".

De l’altra banda, les plantilles afectades denuncien el que consideren mala fe per part de la direcció de l’empresa en el decurs de les dues reunions mantingudes entre les parts. La mataronina Anna Huertos, advocada del Col·lectiu Ronda que assessora la  plantilla del centre, constata que "és evident que l’empresa està ignorant els nombrosos mecanismes legals que té al seu abast per respondre amb mesures temporals a una necessitat conjuntural i passatgera d’adequació dels recursos disponibles a les seves necessitats".

Des del Col·lectiu Ronda recorden que Eduvic ha augmentat la seva activitat en els darrers anys: l'any 2016 gestionava centres amb una capacitat total per a 65 menors mentre que l’any 2019, els joves acollits a les diferents instal·lacions de l’empresa ja eren 419.

Comentaris (3)

Ciutadana Fa 24 dies
Fora fonts de problemes com aquests centres i de retorn al seu país a fer el que no tenen collons allà de fer que ningú tenin obligació de aguantar això gent que té el fer mal per costum i a més sense cap necessitat
La vida real Fa 24 dies
Ja els podrien tancar tots, aquesta gent només porten que problemes ( delinqüencia, inseguretat, terrorisme, fanatisme religios, robos a botigues, casas i escoles, ocupacions, creman cotxes,..) A més molts d'aquests treballadors acaban patint agresions i robos com es veu a les noticies últimament. Nose pk volen integrar a gent que només porten problemes i coses dolentes.
Timo de la estampita ERC? Fa 24 dies
Volem acollir. Fem negoci amb empreses properes a càrrecs ERC. Ara no hi ha i tanquem. Aquí us deixem el regalet: nois sense recursos.. I tots caps els barris. Gràcies ERC. Esteu destrossant la comarca

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive