Les obres a l'estació de La Sagrera de Barcelona, l'any 2019. Foto: ACN
Les obres a l'estació de La Sagrera de Barcelona, l'any 2019. Foto: ACN

Sense tren a Barcelona el 25 i 26 de juliol

Les obres d'ADIF a la Sagrera obligen a tallar el trànsit ferroviari entre Badalona i El Clot-Aragó aquest cap de setmana

Les obres que ADIF està duent a terme a la futura estació de La Sagrera comportaran el trall del trànsit ferroviari en un tram de la línia R1, que connecta Barcelona amb el Maresme. Durant els dies 25 i 26 de juliol, no hi haurà enllaç entre la comarca i la capital, ja que s'atura la circulació entre les estacions de Badalona i El Clot Aragó.

Renfe no ha posat cap servei alternatiu per cobrir les dues estacions, sinó que indica als viatgers que han de baixar a Badalona que, per arribar fins a Barcelona, es desplacin fins a les parades de metro més properes (Pompeu Fabra, final de la línia L2 al centre de Badalona) o del Tramiva, a Sant Adrià del Besos

Les obres consisteixen en el trasllat de les vies de la línia d’ample convencional Barcelona – Mataró – Maçanet a l’interior de l’estructura de la futura estació de La Sagrera. “Es tracta d’una fita de gran rellevància en l’avenç de les obres de construcció d’aquesta nova infraestructura, cridada a ser la gran estació de la capital catalana, juntament amb Sants”, ha assegurat Adif en un comunicat.

El nou traçat té una longitud d’1,98 quilòmetres, des del triangle ferroviari fins a la boca del túnel que dona accés a l’estació de Barcelona – El Clot – Aragó. L’inici de les operacions serà aquest dissabte dia 25 de juliol i, segons la planificació vigent, els trens circularan per l’interior del nou tram soterrat sense aturada a partir de novembre. Les actuacions comportaran importants afectacions en el conjunt de servei de Rodalies de Catalunya.

Tren per la costa entre Cabrera i Mataró. Fotos: R. G.

Tren per la costa entre Cabrera i Mataró. Fotos: R. G.

Els treballs obligaran a circular en via única en un tram d’1,7 quilòmetres en el trajecte de Sant Adrià – El Clot Aragó, una limitació que comportarà comportarà la interrupció dels trens entre Badalona i El Clot – Aragó els caps de setmana del 25 i 26 de juliol i el 6 i 8 de novembre. A més a més, durant tot aquest període fins al final de les obres hi haurà una reducció d’ofertes de trens de la línia R1. 

El pont sobre el Tordera

Altres actuacions destacades són la reposició i protecció d’infraestructures. Adif està avançant en els treballs de reconstrucció del pont sobre el riu Tordera, a la línia d’ample convencional Barcelona – Mataró – Maçanet, l’estructura del qual es va veure greument afectada per la borrasca Glòria el passat mes de gener.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive